Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Budapesti Tavaszi Fesztivál - Kedvezményes ajánlat

  • 2018 március 05.

A március 30. és április 22. között megrendezésre kerülő 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztiválon számos bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz.

2018-ban is több helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa és Zeneakadémia mellett az Erkel Színház, a Pesti Vigadó, a Budapest Music Center, az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Budapest Jazz Club, az Akvárium Klub, valamint a Várkert Bazár, továbbá a fővárosi színházak és kulturális intézmények, múzeumok is kiemelt programhelyszínek lesznek. A továbbra is a Müpa, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében megvalósuló programsorozat Budapest meghatározó kulturális intézményeinek és helyszíneinek bevonásával folyamatosan szélesíti kínálatát.

Elővételben 30% kedvezményt biztosítanak az alábbi koncertekre a jegyek vásárlásakor.

AKCIÓS IDŐSZAK: 2017.03.05. - 2017. 03. 25.

JEGYIGÉNYLÉS: jegy@fesztivalvaros.hu TELEFON: 06 (1) 269-0470

FONTOS! A jegyiroda új helyre költözött, a Deák Ferenc tértől pár percre találják az alábbi címen.

1052 Budapest, Bárczy István utca 1-3.

Nyitva tartás: hétfő 12-18 óráig, kedd-péntek 10-18 óráig, hétvégén zárva.

 

InFusion Trio: Stardust Lemezbemutató koncert

2018. április 1., 20.00 Uránia Nemzeti Filmszínház — Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 2.450 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 3500 Ft

Az InFusion Trio 2011 végén alakult, az együttes tagjai otthonosan mozognak mind a klasszikus, mind a könnyűzene területén. Különleges hangszereiken (elektronikus hegedű és cselló, elektronikus dob, effektek, looperek) a jól ismert dalok új színeit képesek megmutatni. Új lemezük anyagát úgy állították össze, hogy a közönség minden oldaláról megismerhesse stílusukat, angol és magyar nyelvű szerzeményeik mellett népdal- és slágerátdolgozásokat, valamint remek komolyzenei feldolgozásokat is előadnak. Az InFusion Trio az elmúlt években rengeteg énekessel dolgozott együtt, ezért úgy gondolták, a számukra legkedvesebbeket meghívják az új albumra. Az énekesnők örömmel vállalták a felkérést, így a lemezen és a bemutatón egyaránt hallható lesz egy-egy dalban Sena, Tompos Kátya, Csemer Bogi, Horányi Juli és Gereben Zita is.

 

 

Chopin University Big Band Filmowo Bigbandowo — élő filmzenekoncert

2018. április 3., 20.00 Uránia Nemzeti Filmszínház — Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 2.660 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 3800 Ft

A Chopin Zeneművészeti Egyetem egykori és jelenlegi növendékeiből álló big band a filmzene történetének legnagyobb klasszikusaiból állította össze budapesti koncertjének műsorát. Két nagyszerű énekesük, Daniela Ozdarska és Łukasz Lipski közreműködésével számos slágerré lett betétdalt is eljátszanak. A zenekar lengyelországi és külföldi produkcióihoz gyakran csatlakoznak kiváló hangszeres szólisták és jazzénekesek, mint például Basia Trzetrzelewska, Vivian Buczek (Svédország) vagy az amerikai Gordon Goodwin.

 

 

Balázs Elemér Group: Sounds of Diversity Lemezbemutató koncert

2018. április 18., 20.00 Uránia Nemzeti Filmszínház — Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 2.940 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 4200 Ft

Balázs Elemér Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa és zenésze. Számos formációban játszik, saját zenekarát 2000-ben alapította meg. A Balázs Elemér Group ma már az egyik legnépszerűbb hazai jazzegyüttes. A számos díjat elnyerő együttes legújabb, kilencedik lemeze a Voices of Diversity. A cím egyértelműen utal arra, hogy a korongon hallható, közös ötletekből és saját szerzeményekből álló dallamos melódiák az egyes tagok jellegzetes zenei világának egyedi, különleges és széles rétegeket megszólítani képes fúziója.

 

 

"Mikor megyek Galícia felé" Emlékkoncert az I. világháború lezárásának 100. évfordulójára

2018. április 10., 19.30 Zeneakadémia — Nagyterem - MÁV Szimfonikus Zenekar, Honvéd Férfikar

KEDVEZMÉNY MÉRTÉKE 30% Jegyárak: 2000 Ft, 3200 Ft, 4500 Ft, 5900 Ft

A Honvéd Együttes a Nagy Háború kirobbanásának 100. évfordulójára egy öttételes férfikari kantáta megírására kérte fel az „Ötöket”, azaz Csemiczky Miklóst, Gyöngyösi Leventét, Orbán Györgyöt, Selmeczi Györgyöt és Vajda Jánost. A kantáta szimfonikus zenekarra, énekhangra és férfikarra íródott, az egyes tételekhez a zeneszerzők magyar vonatkozású, az első világháborút idéző szövegeket használtak fel. „Megragadóan szuggesztív, önmagán túlmutató érvényű, komplex műsor – írta Csengery Kristóf a kantáta első három tételének bemutatója után. „Figyelmeztető felkiáltás a háború, minden idők háborúi ellen, közös »művészeti szertartás« az emberségért, a békéért.”

 

 

Rost Andrea és Harazdy Eszter koncertje Anya-lánya koncert: 2 hang, 2 lélek

2018. április 19., 19.30 Uránia Nemzeti Filmszínház — Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 4.200 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 6000 Ft

Rost Andrea és lánya, Harazdy Eszter közös műsora különleges és felejthetetlen zenei élménynek ígérkezik. Az egyes műsorszámok közötti bensőséges hangulatú beszélgetésekben a zenéhez és egymáshoz fűződő kapcsolatukról is vallanak, s nem mellesleg az operairodalom legvonzóbb, érzelmeiknek kiszolgáltatott, gyakran igen törékenynek tűnő, éppen ezért végtelenül emberi alakjait idézik meg. A műsor további érdekessége, hogy a két művésznőt, anyát és lányát Eszter édesapja, Andrea korábbi férje, Harazdy Miklós zongoraművész kíséri.

 

 

Ittzés Gergely (fuvola) és Nagy Péter (zongora) koncertje "A fuvolaszonáták nagykönyve"

2018. április 13., 19.30 Pesti Vigadó — Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyárak: 1.330 Ft, 1.750 Ft Jegyárak: 1900 Ft, 2500 Ft

Ittzés Gergely A fuvolaszonáták nagykönyve címmel hét lemezből álló sorozatot készített, mely széles horizontú válogatást nyújt a fuvola szonátarepertoárjából. A zenetörténeti korszakok, stílusirányzatok szerint felépített CD-sorozatban helyet kaptak barokk szerzők darabjai, klasszikus-romantikus kompozíciók, a francia, az orosz, a cseh iskola 20. századi művei, valamint izgalmas munkák a termésből. A koncerten a kiadvány minden egyes lemezéről elhangzik egy-egy emblematikus mű, ekként válhat a kamaraest „hétszeres lemezbemutatóvá”.

 

 

Budapesti Vonósok

2018. április 16., 19.30 Uránia Nemzeti Filmszínház – Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 1.750 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 2500 Ft

A Budapesti Vonósok virtuóz előadóművész-zeneszerzők műveit mutatják be kamarazenekari átiratokban. A zongorista Liszt Ferenc rapszódiái után a lengyel származású hegedűs, Henryk Wieniawski rendkívüli technikai kihívást jelentő polonézében a zenekar Liszt-díjas koncertmesterét, Pilz János hegedűművészt kísérik. A koncert különlegessége Ol’ga Kroupová pozsonyi születésű szlovák kortárs zeneszerző rövid Sinfoniettájának ősbemutatója. Kroupová, miután Pozsonyban végzett, a budapesti Zeneakadémián Soproni Józsefnél is tanult zeneszerzést. A koncert második részében, Josef Suk Szerenádjában cseh melódiákat hallhatunk.

 

 

Anneke Boeke (fuvola) és az Ensemble Cantilene, Szigetvári Dávid – ének Zsabó Fesztivál

2018. április 8., 19.30 Festetics Palota — Tükörterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 2.310 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 3300 Ft

A barokk furulya és fuvola nemzetközi hírű mestere, Anneke Boeke olyan kiváló karmesterek társaságában lépett már fel, mint Gustav Leonhardt, Nikolaus Harnoncourt, John Eliot Gardiner, Philip Picket vagy Gordan Nicolic. Számos lemezfelvételt készített, többek között a Combattimento Consort Amsterdam, a Nederlandse Bachvereniging vagy a Cappella Amsterdam kamarakórus közreműködésével. Utóbbi helyen – miként Birminghamben – rendszeresen tart kurzusokat. Az Ensemble Cantilene különleges barokk együttes. Korabeli hangszereken, korhű hangzással, de mégis új és magával ragadó zenei kifejezéssel játszik. Repertoárjuk nagyon gazdag és sokszínű. Frescobaldi, Legrenzi, Marini, Buxtehude, Merula, Monteverdi, Schütz, Rosenmüller, Händel, Bach és még további komponisták műveit adják elő.

 

Lucie Horsch és az Anima Musicae kamarazenekar Zsabó Fesztivál

2018. április 13., 19.30 Magyar Nemzeti Múzeum – Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 2.310 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 3300 Ft

A barokk furulya (blockflöte) és fuvola nemzetközi hírű mestere, Anneke Boeke olyan kiváló karmesterek társaságában lépett már fel, mint Gustav Leonhardt, Nikolaus Harnoncourt, John Eliot Gardiner, Philip Picket vagy Gordan Nicolic. Az Ensemble Cantilene különleges barokk együttes. Korabeli hangszereken, korhű hangzással, de mégis új és magával ragadó zenei kifejezéssel játszik. Repertoárjuk nagyon gazdag és sokszínű. Frescobaldi, Legrenzi, Marini, Buxtehude, Merula, Monteverdi, Schütz, Rosenmüller, Händel, Bach és még további komponisták műveit adják elő.

 

 

Billentyűvarázs Zsabó Fesztivál

2018. április 14., 19.30 Magyar Nemzeti Múzeum – Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 2.310 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 3300 Ft

A barokk kor hangszerpalettája sokkal színesebb volt, mint azt ma gondolnánk. Különösen igaz ez a billentyűs hangszerekre, ahol minden nemzetnek megvolt a maga jellegzetes stílusa. A duó tagjai:Tóth-Vajna Zsombor, Tóth-Vajna Gergely - csembaló, fortepiano Közreműködik:Piano e Forte Duo

 

 

Elnémítva Korcsolán Orsolya koncertje

2018. április 11., 19.30 Uránia Nemzeti Filmszínház — Díszterem

KEDVEZMÉNYES jegyár: 1.750 Ft (KEDVEZMÉNY: 30%) Jegyár egységesen: 2500 Ft

A Bécsben élő, nemzetközi hírű hegedűművész, Korcsolán Orsolya a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendéke volt, majd Solti György tanácsára New Yorkban képezte tovább magát. A Juilliard Schoolon Dorothy DeLay és Itzhak Perlman irányításával tanult, itt szerezte meg mesterdiplomáját. Elhivatott tolmácsolója és kutatója a holokausztban elnémított zeneszerzők munkásságának. Legutóbbi lemezére Kuti Sándor, a két világháború közti magyar zenei élet egyik kimagasló tehetségű szerzőjének kamaraműveit vette fel. „Boszorkányos technika, csodálatosan egyéni hegedűhang és magával ragadó színpadi kisugárzás” (Time Magazine) ötvöződik előadásaiban, melyeket New York-i bemutatkozása óta széles körű nemzetközi figyelem kísér.

 

 

 

További programok táblázatos formában az alábbi linkről letölthetők (ezekre már nem vonatkozik a kedvezmény, csak a fent felsoroltakra).