Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Sikeresen zárultak szeptemberi városnéző, épületbejáró programjaink.

Szeptemberben két kiemelkedő eseményhez is csatlakoztunk, így a Kulturális Örökség Napjaihoz (szeptember 19-20.) és a Turizmus Világnapjához (szeptember 27.). Bár a jelenlegi helyzet kissé szűkítette a programok körét, de így is közösen ünnepeltük mind a két alkalmat. Köszönjük, hogy több százan velünk tartottak csoportos és online sétáinkon.

Hálásak vagyunk az idegenvezetőknek, a fogadó üzleteknek, intézményeknek és a szervezésben résztvevő partnereknek, továbbá támogatónknak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy a programok megvalósulhattak.

Szavak helyett beszéljenek a képek és néhány rövid videot is készítettünk az eseményekről.

 

Kulturális Örökség Napjai

 

Vásárcsarnok Pesten a Csarnoknegyed városrészben: a Rákóczi téri piac és környéke 

Sétánkon először a Rákóczi térrel és az 1894-ben átadott Vásárcsarnokkal ismerkedtünk meg. A Salétrom utcában felkerestük a 100 éves Magyar Reménység Templomát. Majd a József utcán haladtunk tovább Mindszenty József bíboros szobráig. Végül pedig a Martsa Műterem és Művészkertet látogattuk meg.

Video megtekintéséért kattintson a képre!

 

Képek a sétáról

 


 

 

Vásárcsarnok Budán az Országút városrészben: a Fény utcai piac és környéke

Sétánkat a Fény utcai piacon kezdjük. A Fény utcai Piac Kereskedelmi Központ és Társasház kínálatát Szederkényi Rudolf vezető piacfelügyelő mutatja be. Majd a közeli cukrászdában Auguszt József mesél a híres cukrászdinasztia múltjáról, jelenéről. Ezután az egykori utcanevek segítségével felrajzoljuk a Rózsadomb alján fekvő Országút városrész térképére: hol állt a budai Szent Rókus- kápolna, a Szent János Kórház, amely a Mária Terézia által Budára költöztetett Egyetem gyakorlókórházaként is szolgált, hol volt a Tetves rét és mi köze hozzá Marczibányi Istvánnak, hol épült fel a budai lövészek két lövőháza, mi lett a sorsa Ganz Ábrahám gyárának, milyen régi budai városfal töredékével találkozunk a Margit körúton, mi volt a Mammut bevásárlóközpont helyén.

 

Video megtekintéséért kattintson a képre!

 

Képek a sétáról


 

Turizmus Világnapja

 

Séta a Király utcában

Az egykori König Gasse az Andrássy út kiépítéséig Terézváros főutcája volt. A Városligetbe vezetett. Sétánk során megidéztük az út két oldalán épült fogadók, mulatók, kereskedések, híres házak és lakóinak szellemét, emlékét, de találkoztunk mai lakóival, bérlőivel is, akik itt hozták létre vállalkozásaikat.

 

Video megtekintéséért kattintson a képre!

 

Képek a sétáról


 

 

Tekerj velünk a Bevásárló és Tematikus utcákban!

Újlipótváros túloldaláról egyenesen a Falk Miksa utcáig tekertünk. Innen gyalogosan haladtunk a galériáiról nevezetes utcában egészen a Kossuth  Lajos térig, majd eltekertünk a Honvéd utcába és megnéztük a Bedő házat. Következő állomásunk a Belváros-Lipótváros tér együttese volt: az Erzsébet és a Deák tér. Majd Erzsébetvárosban, a Madách téren álltunk meg. Továbbhajtottunk a Kiskörúton, Józsefváros palotanegyede előtt a Kálvin tér irányában. Itt végigtekertünk a Ráday utcai galériák és az utcára kitelepült éttermek teraszai mentén a Bakáts térig. Aztán a Duna felé fordultunk, és elhagyva Ferencvárost a Szabadság hídon átkeltünk a túlpartra, Újbudára. A Gellért téren kifújtuk magunkat egy kicsit, és a Bartók Béla Boulevardon át az egykori buszpályudvarig tekertünk. Megérkeztünk utolsó pontunkhoz a Tranzit Art Cafeba, ahol egy kellemes frissítővel várták a csapatot.