Hírek

  • összes
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • ...
2018 április 20.
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) április 11-én újabb, összesen 11 állásfoglalást tett közzé honlapján az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével (GDPR) kapcsolatos különböző kérdésekben. A legfontosabb kérdésekből válogattak a piacesprofit.hu oldalon dr. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi iroda partnerének segítségével.
2018 április 20.
Avagy hogyan találjunk rá a célunknak megfelelő üres üzlethelyiségre? Válaszul vadonatúj, innovatív vállalkozó és közösségbarát weboldal kezdte meg működését Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara összefogásában.
2018 április 19.
2018. április 17-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara IV. Kiskereskedelem és Vendéglátás osztálya, a BUM Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. és a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága megnyitotta a három napos eseményt. A tavaszi rendezvényre 23 kézműves, termelő, iparos hozta el portékáját, hogy bemutathassa hagyományőrző tevékenységét.
2018 április 16.
A budapesti turizmus fenntarthatóságát célzó lobbitémákról egyeztetett Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFT) ügyvezetője és Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke. Az előremutató javaslatokat a két mértékadó szervezet stratégiai partnerségben, együtt képviseli a nemzeti turizmusirányítás és a fővárosi döntéshozók felé.
2018 április 16.
Gyakran ismételt kérdések a 2018. július 1-jétől teljesítendő online számla adatszolgáltatási kötelezettséggel kapcsolatban - forrás: nav.gov.hu
2018 április 06.
Tavasszal nemcsak a természet újul meg, hanem a rengeteg ingyenes programot, és még több kedvezményt kínáló Budapest Card is. Szintén április 1-jén jelent meg – nyolc nyelven – az idei turisztikai évre kiadott Budapest Guide a Budapest Card katalógussal. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – Budapest Főváros kulturális és turisztikai cége – által kiadott hivatalos városkártyacsalád, a Budapest Card kínálatából mindenki összeállíthatja személyre szabott élménycsomagját.
2018 március 22.
Kiemelkedő olasz és orosz vendégforgalom A 10 millió kereskedelmi vendégéjszaka felett „teljesítő” 2017-es év után, 2018 januárjában tovább folytatódott a budapesti vendégforgalom élénkülése: a tavalyi diadalmenet után az idei év első hónapjában 256.113 vendég mintegy 619.622 vendégéjszakát töltött el a magyar főváros kereskedelmi szálláshelyein — derül ki a KSH által publikált adatokból. Így a budapesti turizmusstatisztikák történetében a 2018-as az első olyan januári hónap, amikor a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma a 600 ezret is átlépte. Mindez, a közösségi szálláshely-megosztók – elsősorban az Airbnb – által generált forgalommal kiegészülve, akár az egymillió vendégéjszakához is közelíthet egyetlen hónap alatt.
2018 március 23.
Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásár sajtó nyilvános megnyitója
2018 március 06.
Immár két hónapja működik az oldal teszt-üzemmódban. Köszönjük az eddigi észrevételeket, igyekeztünk mindent kijavítani. Azonban még mindig van lehetősége tesztelni az oldalt és jelezni felénk, ha javaslata lenne.
2018 március 02.
Az idei esztendőben megközelítőleg 235 világnapot, nemzetközi akciónapot ünnepelünk a figyelemfelhívás jegyében, globálisan vagy számos országra kiterjedően. A Magyar Kultúra Napja, a Rákellenes Világnap, s az Idegenvezetők Világnapja már a hátunk mögött van a naptárban. Utóbbi szinte még csak órákkal ezelőtt zárult s annak ellenére, hogy éppen most élvezhettük az idei tél leghidegebb napjait, kirobbanó sikert könyvelhetünk el. A mostoha körülmények ellenére is közel 10.000 ember vett részt rajta.
2018 március 02.
Gondolom Ön is észrevette, hogy a weboldalunk megújult. Nagyon szerettük az immár 5 éve szolgáló felületet, azonban a még könnyebb és hatékonyabb eligazodás kedvéért, az idei évtől egy friss oldallal várjuk Önöket.
2018 február 22. - 2018 február 25.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint annak Idegenvezető Továbbképző Központja (BKIK ITK) 2003-ban vette át a világnap szervezését és azóta minden évben ezzel az eseménnyel nyitja meg a turisztikai szezont.