Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Őszi kanapé túrák - beszámoló október

  • 2020 december 02.

Köszönjük, hogy ilyen sokan velünk tartottak a kanapé túrák során.

Sikeresen felfedeztük Budapest több részét október és november folyamán. Köszönjük, hogy több százan velünk tartottak online sétáinkon.

Hálásak vagyunk az idegenvezetőknek, a fogadó üzleteknek, intézményeknek és a szervezésben résztvevő partnereknek, továbbá támogatónknak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy a programok megvalósulhattak.

Mivel a videok feldolgozása még folyamatban van, így először októbert szeretnénk bemutatni és következő hírlevelünkbe mutatjuk be majd novemberi kalandozásunkat.

Szavak helyett beszéljenek a képek és néhány rövid videot is készítettünk az eseményekről.

 

A Broadway vonzásában - Hajós utca és környéke (2020. október 16.)

Sétánkon a Pesti Broadway területére látogattunk, Terézváros egykori mulatónegyedébe, amely az Andrássy út kiépülte után a Nagymező utca vonzáskörében formálódott és élte fénykorát a XIX. század végétől 1944-ig, a II. világháborúig. Tanúi voltunk korunk városrehabilitációs- fejlesztési munkáinak: megszépült, eredeti állapotukban helyreállított vagy új funkciót nyert házak mellett haladtunk. Meglátogattuk az egészen gasztro-utcává fejlődött Hajós utcát is.

 

A kis képre kattintva tekintheti meg a rövid videot!

 

 

Képek

 


 

A Belváros új főutcája: a Kecskeméti utcától a Ferenciek teréig (2020. október 17.)

Sétánk Pest egykori városfalától indult, a Kecskeméti kaputól. A történelmi, kulturális, építészeti, egyháztörténeti emlékeken túl meséltünk a Ferenciek tere felé tartó Kecskeméti utca - Egyetem tér - Károlyi utca útszakasz régi híres üzleteiről, de bemutattunk igazi különleges mai vállalkozásokat is: az Art’z Modellt, Nor/Ma pékséget, a Vén diákot, az Iringo virágüzletet. Bepillantottunk Pest legszebb barokk templomába is, a nem rég kívül-belül felújított Egyetemi templomba.

 

A kis képre kattintva tekintheti meg a rövid videot!

 

 

 


 

Újbuda-központtól a Bartók Béla Boulevardig  (2020. október 30.)

A Medgyaszay István (1877-1959) tervezte református templomtól indultunk. Meglátogattuk a Fehérvári úti Vásárcsarnokot, majd az egykori Skála és a BEAC- pálya helyére épült Allee Bevásárlóközponttól sétálunk a Móricz Zsigmond körtérre. Innen a Bartók Béla útra fordulva az Arnoldo galériát és kávézót kerestük fel. Elmerültünk egy picit Gross Arnold (1929-2015) gyermeki mesevilágában. Majd elsétáltunk a Hadikig és Karinthyig.

 

A kis képre kattintva tekintheti meg a rövid videot!

 

 

Képek

 


 

A nagyváros kis szobrai - Kolodko nyomában Budapesten (2020. október 31.)

Az elmúlt években ún. mini gerillaszobrok tűntek fel Budapesten. Több tucat van már belőlük városszerte, Pesten és Budán egyaránt. Melyik volt az első, és hol van a többi? Mit jelent az, hogy gerilla? És tényleg igaz Kolodko alkotásaira, hogy azok mind gerilla szobrok? Vajon mit üzennek nekünk ezek az apró méretű szobrok? Hol keressük őket? Merre induljunk, hogy rájuk találjunk? – mindenre válaszoltunk a sétán. 

 

A kis képre kattintva tekintheti meg a rövid videot!

 

 

Képek