Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

SlowXmas

SlowXmas 2021

Lassulj le és töltődj fel!

Rohanás helyett élmény, kultúra és egymásra figyelés adventkor

 

Immár negyedik alkalommal fognak össze Budapest ikonikus utcái, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stressz mentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre. A program, akár egy adventi kalendárium, minden napra ígér egy koncertet, kiállítást, színházi előadást vagy workshopot. Közös tematika a Múlt és a Jelen, valamint az együttműködés, az egymásra való odafigyelés.

A zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái: a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca). Az utcák közös adventi összefogása már kétszer elnyerte a Magyar Marketing Szövetség szakmai díját, a Városmarketing Gyémánt Díjat is, a színvonalas városmarketing tevékenységért.

A tematikus utcák közös adventi kalendáriuma november 26. és december 24. között minden napra tartogat valamit az arra járóknak. Kiállítások, színházi előadások, jazz koncertek, workshopok, irodalmi beszélgetések és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. 

A bevásárló és tematikus utcák az év 365 napján az összefogásról és együttműködésről szólnak, így idén az öt utcán túl minden olyan partnerünk programját/eseményét is megjelentetjük, akik szeretnének csatlakozni, ezzel segítve egymást a jelenlegi helyzetben. Fontos, hogy egymás támogatásával, saját magunknak, családunknak, ismerőseinknek is segítünk, hiszen mindenki része a gazdaságnak akár vállalkozó, akár alkalmazott, akár önkéntes segítő vagy épp valamelyik intézmény vezetője, döntéshozója. Tegyük együtt emlékezetessé ezt az évet és később se feledjük, hogy milyen erő és mennyi pozitív hatás rejlik az együttműködésben.

Állandó együttműködő partnerünk a Budapest Brand Nonprofit Zrt. is, akik idén egész különleges vásárt szerveznek Önöknek a Vörösmarty téren 2021. november 19 és december 31. között (Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár). 

A programokat kategóriára, utcára vagy magára az eseményre bontva eseménynaptárunkban találják, napra bontva pedig az alábbi naptárban. Feltöltés folyamatos.

Programokért görgessen az adventi kalendáriumhoz!

 

A programokat folyamatosan töltjük fel az alábbi kalendáriumba (hógömb). Az egyes számok november 26. és december 24. között rejtik az utcák programjait, a számokra kattintva tudja azokat megtekinteni.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!