Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Szocreál és szürrealizmus a Falk Miksa utcában

Érintett utcák: Art&Antique Street
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2024-03-09 10:30:00
Esemény vége: 2024-03-09 12:00:00

Kifogyhatatlan sztorikat és kincseket rejt a Falk Miksa utca! Ezúttal a szocreál és a szürrealizmus világába invitáljuk Önöket!

Szocreál és szürrealizmus a Falk Miksa utcában

Várostörténeti és művészeti sétánkon ezúttal azt keressük, mit adott – vagy éppen vett el – a huszadik század Lipótvárosnak ebben az otthonos, napjainkban galériákkal teli szegletében. Alaposan megnézzük a Honvédelmi Minisztérium tömbjét, ami 1950 óta áll erős kontrasztban a környék szecessziós házainak színeivel, kanyargós vonalaival. Majd Bodó János galériatulajdonossal beszélgetünk olyan mai alkotók műveiről, mint Bukta Imre, El Kazovszkij, vagy efZámbó István, a Bodó Galéria és Aukciósház friss kiállításán kalandozva.

A Műgyűjtők Klubja és a Bodó Galéria harmadik közös, Utópia és disztópia című tárlatának apropója az első Szürrealista Kiáltvány (André Breton) kiadásának 100. évfordulója.

 

Találkozó: 10.15 - V. kerület Falk Miksa utca és Szent István krt. sarok (Columbo szobornál)

Séta hossza: 1,5 óra

Sétát vezeti: Balázs Kata idegenvezető, műtárgybecsüs

Létszám: cca 20 fő

A séta részvételi díja: 1.500,- Ft/fő (mely tartalmazza a készülék díjat és a vezetés díját)

Megjegyzés: Amennyiben nem kap visszaigazoló e-mailt regisztráció után 24 órával, kérjük írjon az info@bevasarloutca.hu címre, hogy a díj átutalásához szükséges adatokat meg tudjuk küldeni időben.

Regisztráció

 

 

 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 vagy más vírusos fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára legkésőbb 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata. Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. Aki nem veszi igénybe, annak nem tudjuk biztosítani, hogy az idegenvezetőt mindig megfelelően hallja. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez. 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

 

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

Az esemény főtámogatója