Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

A Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyed: kocsmafélék és mások

Buda legüdébb, progresszív urbánus édene a Bartók Béla út központi tengelyén és számtalan párhuzamos és mellékutcájában nyúlik szét. Egymást érő galériák és a vendéglátás szinte minden árnyalatának masszája alkot vonzó és élménydús városnegyedet. Az itt tevékenykedő Bartók Boulevard Egyesület gasztronómiai páholyának tagjait mutatja be ez a cikk.

Nem meglepő, hogy nemrég a világ 7. legmenőbb szomszédságává választotta Újbudát a globális városkalauz, a Time Out Csoport.

Messziről jött Budapest látogatóként odáig lennék érte, pont az ilyen környékeket zabálom legjobban más városokban: már nem tipikus turista-belváros, nem is az első számú bulinegyed, de mégis töményen ingergazdag, kínálatában pedig nagyon összetett.

Legalább percenként meg kell állni valamit felfedezni vagy megérteni, hogy éppen milyen kombinatív üzlettel állunk szemben ezen a kocsmafélékkel is szépen megpakolt környéken. 

Bár egyre többet hallani erről a negyedről, még nem tolakodik automatikusan a budapesti „kötelezők” toplistáira. Én annál jobban ajánlom elsők között megismerni a főváros látogató felfedezőknek. Már a Kocsmaturista blog első évében is kedvenc kocsmanegyedemnek neveztem írásban. Akkor, 2016-ban maga a Bartók Béla út gasztronómialag vagy modern kocsmás kínálatban még nem uralkodott ennyire saját címeres negyedében. A mellékutcákkal és a párhuzamos utcákkal együtt vitte a showt, de mára parádés gyarapodástörténetével megkerülhetetlenül megtelt új élettel és helyekkelA Kulturális főutca aliast is kivívott, galériákkal pepitázott fővonal mellett a Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyed brand azonban magába foglal mellékutcás szereplőket is.

További részletek a Kocsmaturista oldalán!

A BBB gasztro páholyának tagjai (kocsmfélék, részkocsmák, nem kocsmák)

A kocsmásabb-bárosabb-éjjeli kávéházasabb BBB tagok

A Bartók Béla Boulevard “nemkocsmái”

A Bartók Béla Kulturális Negyed közegélménye

Meglátogatott kocsmafélék a Bartók Boulevard egyesületből

A legendás irodalmi HADIK KÁVÉHÁZ és a dizájn-lomkocsmás SZATYOR Bár és Galéria

ENTER BAR: A társas- és videó-játéktér

KEG SÖRMŰVHÁZ: A világ sörei 32 csapon

MOHA CAFÉ és Godot Galéria

KISPRÉSHÁZ: Irodalmi kávéház és szórakozóhely

BÉLA. bár, étterem, lakás, arborétum

HÉLIUM Drink Bár

MITZI — kávé, konyha, bár

KELET Kávézó és Galéria

Élmények a Bartók Boulevard Egyesület #NEMKOCSMA tagjainál:

BBB éttermek, étkezdék:

Allegro Étterem

ONO Poké Bowl & Bar

Császármorzsa

Bartók Béla Boulevard kávézók:

7:55 Coffee Shop

Kornél: galéria | bolt | kávézó

Panaszkönyv helyett: a 2023-as 23:00 órás zárásról

Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyed: VÉGSZAVAIM valának

Bartók Béla Boulevard TÉRKÉP