Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Templom - Assisi Szent Ferenc Plébánia

A belső-ferencvárosi katolikusok közel kétszáz éve rendelkeznek önálló plébániával, templomunk pedig nemrég ünnepelte szentelésének 130. évfordulóját. Ma a gyönyörű, Ybl Miklós tervezte, neoromán stílusú épület egyre romló állapotban van, de így is szűkebb környezetünk, a budapesti IX. kerület egyik jelképe.

A templomi szolgálat mellett élénk közösségi élet zajlik nálunk: minden korosztály számára tartunk rendszeresen hittanórákat; a plébánián ministránsaink, nyugdíjasaink és még jó néhány kisebb közösség éli mindennapjait. Közülük is ki kell emelni a Kolping Család Egyesületet, amely meghívott előadókkal teszi színesebbé összejöveteleit. Minden évben indul kezdő-kereső csoportunk, ahol szívesen látjuk azokat, akiket a krisztusi élet megérintett – vagy csak véletlenül arra tévedtek.

Templomi életünket egyébként számos kultúrális esemény: koncertek, előadások, kiállítások színesítik – helyi iskolák, a környékbeli reformátusok, de országos hírű előadók is "jártak" már nálunk.

1092 Budapest, Bakáts tér 13
+36 1 217-0214

http://www.szentferencplebania.hu
Templom - Assisi Szent Ferenc Plébánia