Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Ráday utcai séta – korok lenyomatai 05.27.

Érintett utcák: Ráday Soho
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2023-05-27 15:00:00
Esemény vége: 2023-05-27 17:00:00

Történelem és jelenkor találkozása a Ráday utcában!

Ráday utcai séta – korok lenyomatai 05.27.

2023. május 27. (szombat)

15.00

Ráday utcai séta – korok lenyomatai

Kezdünk a Haimarkt-on – jó, legyen Kálvin tér, hogy mindenki odataláljon. (A Ráday utca torkolatában, a Metró feljárat előtt.)

Aztán a Két Nyúl utca következik – oda fogunk találni – ahol egy pontból látjuk a Nagel házat – a Fenyő áruházat – a Nagycsarnokot – a református templomot – egy Ybl Miklós tervezte sarokházat – az Iparrajziskolát és a Pál utcai fiúk iskoláját. (Velük később még találkozunk.)

A Ráday utcán (lánykori neve Sorokscharer-gasse) sétálunk végig, miközben a mai Budapest építészettörténeti keresztmetszete tárul fel a szemünk előtt. A stílustörténet mellett szóba kerül a magyar irodalom az Auróra körből kinőtt Kisfaludy Társaságon át Závada Pálig, a Köztelek utca kapcsán Széchenyi és a Reformkor, a híres dohánygyár és előkerülnek a Pál utcai fiúk. Na nem mindenki, de Nemecsek és Csónakos biztosan. A séta a „református” Ráday utca után Ybl Miklós  „katolikus” Bakáts téri felújított templománál fejeződik be.

Találkozó: 14:45 Kálvin tér (M4 metró feljárat előtt)

A séta időtartama: cca 2 óra

A sétát vezeti: dr. Orbán György, a Ráday Soho projektmenedzsere

Részvételi díj: 1.500,- Ft/fő (mely tartalmazza a séta és a tourguide készülék árát) A részvételi díjat a helyszínen az idegenvezetőnek kérjük befizetni pontos címletben. Aki kér számlát, jelezze a helyszínen és később e-mailben megküldi az idegenvezető.

 

Regisztráció lezárult.

 

 

 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára legkésőbb 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata (kivéve, ha nagyon kis létszámú a csoport). Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. Aki nem veszi igénybe, annak nem tudjuk biztosítani, hogy az idegenvezetőt mindig megfelelően hallja. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez. 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.


Amennyiben regisztráció után 24 órán belül nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt (és a spam/levélszemét mappában sem találja), akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék legkésőbb 2023. május 25-ig, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a szükséges információkat időben.


A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!