Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Ráday utca irodalmi vénái

Érintett utcák: Ráday Soho
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2023-06-09 16:30:00
Esemény vége: 2023-06-09 18:30:00

Bakócz Tamás (biztos, hogy írt, mégpedig latinul, ahogy Janus Pannonius is, de miért lett tér nálunk, nem tudjuk), aztán ugrunk az időben és kiderítjük, hogy Arany János mit gondolt a Két pipáról, vagyis Kisfaludy Károlyról, (akiből viszont nem lett utca, legalábbis nálunk nem) és sorjáznak a nevek: Radnóti, Móricz, Molnár Ferenc, Gárdonyi Géza (egy iskolába jártak) és így tovább.

Ráday utca irodalmi vénái

A valamikori Haymarktról (Kálvin tér) induló sétán sorra vesszük a Ráday utca gazdag irodalmi örökségét, közben stílustörténeti keresztmetszetben látjuk a városrész több, mint kétszáz éves épített örökségét, szóba kerülnek a jelenkort meghatározó vendéglők-teraszok a közéjük ékelődő kulturális-művészeti helyszínekkel együtt. Jelszavunk: A Ráday utca nyitva!

Találkozó: 16:15 Kálvin tér (M4 metró lépcsős feljárat tetején a felszínen) (Ráday utca torkolata)

A séta időtartama: cca 2 óra (A kitartóknak a Bakáts téri altemplom élménye jelenti a jutalmat!)

A sétát vezeti: dr. Orbán György, a Ráday Soho projektmenedzsere

A séta ingyenes!

 

Regisztráció lezárult

 

 

 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára legkésőbb 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata (kivéve, ha nagyon kis létszámú a csoport). Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. Aki nem veszi igénybe, annak nem tudjuk biztosítani, hogy az idegenvezetőt mindig megfelelően hallja. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez. 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.


Amennyiben regisztráció után 24 órán belül nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt (és a spam/levélszemét mappában sem találja), akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék legkésőbb 2023. június 7-ig, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a szükséges információkat időben.


A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!