Szimpla Háztáji működik a VII. Kazinczy utca 7 szám alatt. És hogy az micsoda? Ízlelő, kóstoló és kosztoló, megevő, elvivő, elemózsiázó, vagyis a vasárnapi Szimplakerti Háztáji Piac legjavának lepárlása a hétköznapokra.
Miért?
Nem tudjuk elnézni, hogy csak vasárnap juss hozzá a termelői szuperségekhez.
Mi lesz itt?
Alapanyagfétis. Háztáji kultúra. Hazai fair trade – azaz őstermelői étkek és itókák. Mindez pedig kompromisszummentesen. Nem dísznek háztáji, hanem nettó háztáji, ahogy vasárnap szeretjük.
Háztáji levesező, sütiző, szendvicsező. Minden nap lesz két leves, egy húsos és egy vega. Béres Andi csinálja. Standard lesz a mangalica hot-dog, de mindig abból főzünk, aminek szezonja van. Sütizés és rétesezés, túros, mákos, almás: mind a szimpla kemencèből. Lesz még sütőtökös-mákos-almás lepény is, de készítünk körtetortát, és házi túróból Kazinczy túrókuglófot. Persze kiváló kávé (Has Bean), frissen facsart levek (cékla, répa, alma, stb.), szendvicsek szezonális feltéttel, zöldségkrémek, pesztók, csatnik, joghurtok, sajtkrémek.
A mozgó faliújság-faluújság háztáji filmeket mutat be, igazi őstermelői kirakat- és kirakodóprojektként.
Elviteles eszközeink cukornád szuperlebomlók, nem zöldnek hazudott nem lebomló, nem széteső műanyagok, úgyhogy nyugodtam vidd el!
Ez ám a fehér folt a vendéglátás térképén, úgyhogy belerajzolunk egy kísérleti műhelyt, kísérleti konyhát. Kíváncsiságból csináljuk.
Most kinyitunk, aztán minden nappal közelebb kerülünk a maximáinkhoz.
A Szimpla Háztáji a piac termelőiből táplálkozik, és a fővárosi lakosságot táplálja!
Legyen minden nap egy kicsit piac!