Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bor és Kézműves Üzlet-Műhely-Galéria

Az emberiség két régi mestersége találkozik Budán, a Bartók Béla út 8 szám alatt, a Bor és Kézműves Üzlet- Műhely-Galériában.

 

A bor és a kerámia megszületésükben nagyon közel állnak egymáshoz.

A föld mélyébe kapaszkodva fejlődik a szőlőnövény, magába építve mindazt, amit a talajból kaphat. A fazekasok munkájának alapanyaga is a „föld”, az agyag.

A napfény melege érleli a szőlőszemeket, melyek levéből a bor készül, a tűz melegétől lesz az agyagból kerámia.

Mind a bor, mind a kerámia létrejöttéhez szükség van még az alkotó emberre, aki odafigyelésével, szeretetével, az elődök tudásának felhasználásával és gyarapításával  ezt az átváltozást formálja.

A két szakma képviselője, két testvér arra törekszik, hogy a Magyarország borvidékeiről válogatott borok, illetve a hagyományos és modern kézműves, iparművészeti tárgyak vásárlási lehetőségén kívül az érdeklődők örömüket leljék a borkóstolás, borbeszélgetés, illetve a kézműves műhelymunka, szakmai bemutatók  során.

 

A Bor és Kézműves Galériája arra szeretne vállalkozni, hogy iparművészeti és képzőművészeti kiállításai révén új színt hozzon Újbuda Kulturális Városközpontjának  életébe, bemutatkozási lehetőséget biztosítva kortárs fazekas-, keramikus-, üvegművészek számára is.

 

Kisfilm #HelloBBB: https://www.facebook.com/www.borkezmuves.hu/videos/655183405323431/

1111 Budapest, Bartók Béla út 8.
+3620-369-5943

http://www.borkezmuves.hu
H-P 11.00-19.00
Bor és Kézműves Üzlet-Műhely-Galéria