Megalakulás: 2013.

Tagok: 40

 

Tények

A Belváros Önkormányzata felismerte, hogy a világ számos nagyvárosa küzd bevásárló utcái csökkenő forgalma ellen, amelyek elsősorban a plázák megjelenésével és aránytalan térnyerésével indokolható. 2013 áprilisában megalapította a Váci utca Bevásárlónegyed Nonprofit Kft.-t, amelynek egyik legfontosabb törekvései közé tartozik, hogy felvegye a versenyt a mára már a belvároshoz egyre közelebb kerülő bevásárlóközpontokkal, és hogy Budapest patinás sétálóutcája újra visszanyerje régi fényét, a vásárlók újra felfedezzék és örömmel látogassák a sétálóutcát mind vásárlás, mind pedig egyéb kikapcsolódás, szórakozás céljából, és ez által újra a legfontosabb turisztikai és kereskedelmi úti célok közé segítse.

A bevásárló utca és környéke újramárkázása, az eseményközpontú marketing szemlélet mind-mind arra hivatott, hogy az embereket élmények kössék a Váci utcához, szívesen térjenek vissza ide. Ezért a bérlők és üzlettulajdonosok érdekeit összehangolva, hatékony, közönségcsalogató rendezvényekkel is támogatják e törekvést. A Váci utca Bevásárlónegyed Nonprofit Kft. számos sikeres rendezvényt szervezett már, hogy élményt nyújtson a vásárlóknak. 2013 szeptemberében Night Shopping-ot, majd jótékonysággal egybekötött karácsonyi programokat, Valentin napi flashmobot és óriási médiafigyelemmel követett júniusi Divatshow-t szerveztek. 2014 márciusában még egy POP-UP Gallery-t is nyitottak az egyik használaton kívüli üzletben, hogy lehetőséget biztsoítsanak fiatal magyar képzőművészeknek és divattervezőknek.

Miért érdemes a Váci utcára jönni?

A Váci utca Pest leghíresebb sétálóutcája, a történelmi belváros része, a társadalmi és üzleti élet központját jelentő CITY bevásárlóövezete. A környék több generáció számára egyenlő az exkluzivitással, a nemzetközi világmárkákkal és azok sokszor kizárólagos, csak itt megtalálható üzleteivel. A Váci utcában több mint 500 üzlet várja a vásárlókat, amely a pezsgő társadalmi élet színtere, helyszíne a korzózásnak, a történelmi épületek közti nézelődésnek, díszlete a baráti találkozóknak és randevúknak.

 

A Váci utcában mindig vár élmény, szabadon!