Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

SlowXmas2019-december 6.

Bartók Béla Boulevard

 

december 06., péntek, 10:00-15:00

Mindenhonnan küldtem képet - fotókiállítás 2020. január 04-ig

A Hungarikumokkal a világ körül egy lelkes fiatalokból álló csapat. Küldetésünk a világ országain átívelő magyar vonatkozások és hagyatékok feltérképezése, valamint bemutatása egy televíziós sorozat keretei között. Három évnyi forgatás után döbbentünk rá, hogy az élmények mellett olyan képi anyagot is sikerült gyűjtenünk, melyet mindenkinek látni kell.

Képeink világa bőven túlmutat a magyar vonatkozásokon: a különböző kultúrákat, valamint a lélegzetelállító tájakat igyekszünk közelebb hozni az emberekhez, hogy ne szűnjön meg a magyar világlátás Bécsnél és az „Óperencia” kereteit kitágíthassuk, amennyire csak lehet.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető a BBB ArtSpace nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig 10-től 15 óráig.

További információért kattintson!

 

december 06., péntek, 11:00-15:00

EGY DOBOZNYI ÖRÖM!

Ajándékozz egy cipősdoboznyi szeretet az Egyeken élő gyerekeknek! Lepd meg Karácsonyra egy jó könyvvel vagy játékkal a Szent János Katolikus Általános Iskola diákjait!
Szeretettel várunk új vagy újszerű könyveket, játékokat, iskolai dolgokat, társasjátékokat, "BÁRMIT", mindennek nagyon örülnek.
Az ajándékokat december 13-ig (hétköznap 11 és 15 óra között) szeretettel várjuk irodánkban, a Bartók Béla út 33. szám alatt.

Miért éppen EGYEK?

„Néhány évvel ezelőtt találkoztunk egyekről egy tanítónővel, aki olyan gyerekeket is tanít, akiknek egyetlen karácsonyi ajándékuk az, amit a gyűjtés alkalmával, TŐLETEK kapnak.” Kampósné W Grácia / Bor és Kézműves Üzlet

A karácsonyfa alatt jó érzéssel tölt el mindenkit, ha majd arra gondol, hogy egy gyerekkel többnek okozhatott EGY DOBOZNYI - óriási- ÖRÖMET!

Köszönjük a gyerekek és tanáraik nevében!

További információért kattintson!

 

december 06., péntek, 12:00-19:00

Artecho Market

Az Allee Bevásárlóközpont mellett idén megrendezett Adventi Karácsonyi Vásárban az ArtEcho Egyesület is képviselteti magát. A stand a Kőrössy József utcában található, ahol különböző kézműves termékeket találhattok meg.

További információért kattintson!

 

december 06., péntek, 15:30

KACS műhely Kézműves workshop - Szaloncukor-kínáló- Bőr tálaló készítése

Apró bonbonok, csokoládéfigurák, szaloncukrok.
A különböző sütemények mellett bizonyára nálatok is számos apró édesség halmozódik fel az ünnepekre. Ti miben tároljátok, miben kínáljátok?
A KACs Műhely workshopján tovább kísérletezünk, mi mindenre jó a bőr hulladék ;)
A formatervezés alapjait elsajátítva megtervezzük és létrehozzuk egyedi bőr tárolónkat, kínálónkat, amely az ünnepek után is tovább használható.

Regisztráció: kacsmuhely@gmail.com

Részvételi díj: 4500 Ft/fő

Helszín: BBBArtSpace (1114 Budapest, Bartók Béla út 33.)

További információért kattintson!

 

december 06., péntek, 16:00

Találkozzatok a Mikulással a Bartók Pagonyban!

Természetesen idén is ellátogat a Télapó a Bartók Pagonyba! 

December 6-án 16:00-kor és 17:00-kor, december 7-én pedig 10:00-kor vagy 11:00-kor is találkozhattok nálunk a Mikulással! 

Regisztráció CSAK SZEMÉLYESEN lehetséges, november 4-től november 25-ig.

A Mikulás-váró ünnepség ára: 1500 Ft/gyermek

Sok szeretettel várunk titeket!

Helyszín: Bartók Pagony (1118 Budapest, Bartók Béla út 5.)

További információért kattintson!

 

Fashion Street

 

december 06., péntek, 10:00-16:00

Women/Art/Fashion kortárs művészeti kiállítás

Három lehengerlően vagány kortárs magyar művésznő - Kusovszky Bea, Nagy Boglárka és Naomi Devil - alkotásai reflektálnak három ugyanennyire izgalmas hívószóra: Women/Art/Fashion. A divat, a kultúra, a fontos társadalmi kérdések és a stílusos magasélet találkozása valósult meg a prominens Deák Palota kiállítóterében. 

A kiállítás 2020. január 14-ig tekinthető meg.

Helyszín: Deák Palota (1052 Budapest, Deák Ferenc u. 15.)

 

december 06., péntek, 17:00

Superhero Mikulás a Fashion Streeten

Szeretettel meghívunk a Fashion Street és a Mercedes-Benz Magyarország közös nyílt Mikulás-napi ünnepségére, ahol kicsik és nagyok egyaránt találkozhatnak a Superhero Mikulással!

Helyszín: Fashion Street Budapest (Deák Ferenc utca)

A Superhero Mikulásnak már a belépője is méltó lesz a nevéhez: hogy pontosan honnan érkezik, még nem áruljuk el, legyen inkább meglepetés! De annyit biztosan mondhatunk, hogy két,
az alkalomhoz illő Mercedes-Benz modellt is hoz magával: egy állatian jóképű CLA-t, valamint egy különleges köntösbe öltöztetett X-osztályt. Sőt, ez utóbbi valódi szánként is bemutatkozik: a Mikulás a platóról osztja majd a Lindt prémium svájci csokoládé által felajánlott ínycsiklandozó ajándékokat.

Az ünnepi varázslat fényét a Csodalámpa Alapítvány támogatása emeli. A kellemes hangulatról Harsányi Levi és a Gentlemen zenekar gondoskodik, apró vendégeinknek pedig forró csokival és pillecukorral kedveskedünk.

Tartsatok velünk, és legyetek részesei az ünnepi csodának!

További információért kattintson!

 

Falk Art & Antique

 

december 06., péntek, 10:00-18:00

ART NOUVEAU MEETS MUSICSzeretettel meghívjuk az antik bútorok, ékszerek és a zene rajongóit a Magyar Szecesszió Háza helyiségeiben 2019. december 6,7,8-án 10-18 óra között megrendezendő bemutatóra.
Tar Judit, az Antik & Modern vezetője és az antik bútorok szakértője betekintést nyújt az Art Nouveau és Art Deco bútorok, lakberendezési kiegészítők és ékszerek lenyűgöző világába.
Szegedi Tibor, az Ultimate Audio menedzsere az otthoni zenehallgatás legjobb termékeit mutatja be. A kiváló hangminőség és a belsőépítészeti megoldásokhoz illő design nem utópia. A német Bauhaus és a Skandináv letisztultság által ihletett hangsugárzók minden környezethez illeszthetők.
Minden érdeklődőt várunk, hogy egy kellemes ital mellett megosszuk Önökkel hivatásunkat, tapasztalatinkat az antik bútorok és a zenehallgatás terén.

Helyszín: Magyar Szecesszió Háza (1054 Budapest, Honvéd u.3.)

Részletek: www.antik-modern.hu; www.ultimateav.hu

 

december 06., péntek, 10:00-17:00

Természetesen - ékszerkiállítás

Helyszín: Magyar Szecesszió Háza (1054 Budapest, Honvéd u.3.)

 

december 06., péntek, 10:00-18:00

Tisztelet Németh Lajosnak - kiállítás

Németh Lajos (1929–1991) művészettörténész a 20. század második felének legjelentősebb művészettörténésze, a MissionArt Galéria alapítóinak egyetemi professzora és mentora volt. Németh Lajos 90. születésnapján, 2019. december 4-én nyíló kiállításon azok a jelentős 20. századi magyar művészek alkotásai kapnak helyet, akik Németh Lajos Modern magyar művészet című 1968-as könyvének legnagyobbra értékelt művészei, illetve a szerző további monográfiáinak, műkritikai vizsgálódásainak főszereplői voltak. A kiállítás anyagában több, évtizedek óta lappangó, korábban nem kiállított műalkotás is szerepel, újra adalékokkal járulva hozzá Németh Lajos művészetelméleti, kulturális antropológiához is közelítő, saját korában rendkívül progresszív szemlélethez. A 2020-ban fennállásának 30. évfordulóját ünneplő MissionArt Galéria kiállítás ezáltal a Németh Lajos által meghatározott modern magyar művészeti kánon tovább gondolására tesz kísérletet, Németh Lajos kortársainak, művészbarátainak szemszögéből.

Kiállított művészek: Banga Ferenc, Barcsay Jenő, Bálint Endre, Czóbel Béla, Csernus Tibor, Csiky Tibor, Csontváry Kosztka Tivadar, Deim Pál, Gruber Béla, Gyarmathy Tihamér, Hollósy Simon, Jakovits József, Kmetty János, Kondor Béla, Korniss Dezső, Nagy Balogh János, Németh József, Ország Lili, Román György, Schaár Erzsébet, Szalay Ferenc, Tornyai János, Tóth Menyhért, Vilt Tibor

A kiállítás 2019. december 14-ig látogatható, hétköznaponként 10 és 18 óra között.

Helyszín: MissionArt Galériában (1055 Budapest, Falk Miksa u. 30)

További információért kattintson!

Ráday Soho

 

december 06., péntek, 12:00-00:00

Csoki gyűjtés a Púderben

A Púder Bárszínház idén is hivatalos csokigyűjtő pont lett. 2019-ben is csatlakoztunk a Csokigyűjtő Akcióhoz! December 16-ig gyűjtünk, majd a puttonyt eljuttatjuk a debreceni bázisra, ahol önkéntesek 2000 ajándékcsomagot készítenek a beérkezett édességekből.

Helyszín: Púder Bárszínház (1092 Budapest, Ráday utca 8.)

További információért kattintson!