Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

SlowXmas2019-december 5.

Bartók Béla Boulevard

 

december 05., csütörtök, 11:00-15:00

EGY DOBOZNYI ÖRÖM!

Ajándékozz egy cipősdoboznyi szeretet az Egyeken élő gyerekeknek! Lepd meg Karácsonyra egy jó könyvvel vagy játékkal a Szent János Katolikus Általános Iskola diákjait!
Szeretettel várunk új vagy újszerű könyveket, játékokat, iskolai dolgokat, társasjátékokat, "BÁRMIT", mindennek nagyon örülnek.
Az ajándékokat december 13-ig (hétköznap 11 és 15 óra között) szeretettel várjuk irodánkban, a Bartók Béla út 33. szám alatt.

Miért éppen EGYEK?

„Néhány évvel ezelőtt találkoztunk egyekről egy tanítónővel, aki olyan gyerekeket is tanít, akiknek egyetlen karácsonyi ajándékuk az, amit a gyűjtés alkalmával, TŐLETEK kapnak.” Kampósné W Grácia / Bor és Kézműves Üzlet

A karácsonyfa alatt jó érzéssel tölt el mindenkit, ha majd arra gondol, hogy egy gyerekkel többnek okozhatott EGY DOBOZNYI - óriási- ÖRÖMET!

Köszönjük a gyerekek és tanáraik nevében!

További információért kattintson!

 

december 05., csütörtök, 12:00-19:00

Artecho Market

Az Allee Bevásárlóközpont mellett idén megrendezett Adventi Karácsonyi Vásárban az ArtEcho Egyesület is képviselteti magát. A stand a Kőrössy József utcában található, ahol különböző kézműves termékeket találhattok meg.

További információért kattintson!

 

december 05., csütörtök, 17:30-19:30

KACS műhely Kézműves workshop - Bőrhulladékból karácsonyfadísz

Üveg, kerámia, fa, textil…
Bizonyára számos színes, formás, családban öröklődő karácsonyfadísz kerül a ti fátokra is.
Szeretnéd az idén valami igazán különleges anyagú, rendhagyó formájú, egyedi díszekkel ékesíteni a fátokat?
A KACs Műhely workshopján a zero waste jegyében gyönyörű bőr hulladékokból készíthetsz egyedi, ízléses karácsonyfadíszeket!

Maximális létszám: 15 fő
Regisztráció: kacsmuhely@gmail.com
Részvételi díj: 3500 Ft

Helszín: BBBArtSpace (1114 Budapest, Bartók Béla út 33.)

További információért kattintson!

 

december 05., csütörtök, 18:30

Spanyol és Francia pezsők borestje 

Helyszín: Bor és Kézműves Üzlet, Műhely, Galéria (1111 Budapest, Bartók Béla út 8.)

 

december 05., csütörtök, 19:30-22:00

Barkóczi Noémi x Sallai Laci

Még Béla csak révedezik a hideg balkonon, addig Barkóczi Noémi és Sallai Laci (Felső Tízezer, Szabó Benedek és a Galaxisok, Platon Karataev) inkább behúzódnak a decemberi cidri elől és odabent ragadnak gitárt. Bélát nem zárják ki, és csak reménykednek benne, hogy amint meghallja a régi-új Felső Tízezer-dalokat szólóban, vagy éppen a ’Nem vagyok itt’ és a ’Linóleum’ számait szintén egyszálgitáros verzióban, mindezeket pluszban megspékelve a legkedvencebb dalok feldolgozásaival, akkor becsatlakozik. Egy szék tuti az övé.

Belépő: 1000 ft

Helyszín: BÉLA - bár, étterem, lakás, arborétum (1114 Budapest, Bartók Béla út 23.)

További információért és jegyvásárlásért kattintson!

 

Fashion Street

 

december 05., csütörtök, 10:00-16:00

Women/Art/Fashion kortárs művészeti kiállítás

Három lehengerlően vagány kortárs magyar művésznő - Kusovszky Bea, Nagy Boglárka és Naomi Devil - alkotásai reflektálnak három ugyanennyire izgalmas hívószóra: Women/Art/Fashion. A divat, a kultúra, a fontos társadalmi kérdések és a stílusos magasélet találkozása valósult meg a prominens Deák Palota kiállítóterében. 

A kiállítás 2020. január 14-ig tekinthető meg.

Helyszín: Deák Palota (1052 Budapest, Deák Ferenc u. 15.)

 

Falk Art & Antique

 

december 05., csütörtök, 10:00-17:00

Természetesen - ékszerkiállítás

Helyszín: Magyar Szecesszió Háza (1054 Budapest, Honvéd u.3.)

 

december 05., csütörtök, 10:00-18:00

Tisztelet Németh Lajosnak - kiállítás

Németh Lajos (1929–1991) művészettörténész a 20. század második felének legjelentősebb művészettörténésze, a MissionArt Galéria alapítóinak egyetemi professzora és mentora volt. Németh Lajos 90. születésnapján, 2019. december 4-én nyíló kiállításon azok a jelentős 20. századi magyar művészek alkotásai kapnak helyet, akik Németh Lajos Modern magyar művészet című 1968-as könyvének legnagyobbra értékelt művészei, illetve a szerző további monográfiáinak, műkritikai vizsgálódásainak főszereplői voltak. A kiállítás anyagában több, évtizedek óta lappangó, korábban nem kiállított műalkotás is szerepel, újra adalékokkal járulva hozzá Németh Lajos művészetelméleti, kulturális antropológiához is közelítő, saját korában rendkívül progresszív szemlélethez. A 2020-ban fennállásának 30. évfordulóját ünneplő MissionArt Galéria kiállítás ezáltal a Németh Lajos által meghatározott modern magyar művészeti kánon tovább gondolására tesz kísérletet, Németh Lajos kortársainak, művészbarátainak szemszögéből.

Kiállított művészek: Banga Ferenc, Barcsay Jenő, Bálint Endre, Czóbel Béla, Csernus Tibor, Csiky Tibor, Csontváry Kosztka Tivadar, Deim Pál, Gruber Béla, Gyarmathy Tihamér, Hollósy Simon, Jakovits József, Kmetty János, Kondor Béla, Korniss Dezső, Nagy Balogh János, Németh József, Ország Lili, Román György, Schaár Erzsébet, Szalay Ferenc, Tornyai János, Tóth Menyhért, Vilt Tibor

A kiállítás 2019. december 14-ig látogatható, hétköznaponként 10 és 18 óra között.

Helyszín: MissionArt Galériában (1055 Budapest, Falk Miksa u. 30)

További információért kattintson!

 

december 05., csütörtök, 17:00

Karácsonyi Aukció - Művészeti tárgyak, bútorok és szőnyegek

Helyszín: Nagyházi Galéria és Aukciósház (1055 Budapest, Balaton u. 8.)

További információért kattintson!

 

Ráday Soho

 

december 05., csütörtök, 12:00-00:00

Csoki gyűjtés a Púderben

A Púder Bárszínház idén is hivatalos csokigyűjtő pont lett. 2019-ben is csatlakoztunk a Csokigyűjtő Akcióhoz! December 16-ig gyűjtünk, majd a puttonyt eljuttatjuk a debreceni bázisra, ahol önkéntesek 2000 ajándékcsomagot készítenek a beérkezett édességekből.

Helyszín: Púder Bárszínház (1092 Budapest, Ráday utca 8.)

További információért kattintson!