Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

SlowXmas2019-december 10.

Bartók Béla Boulevard

 

december 10. kedd, 10:00-15:00

Mindenhonnan küldtem képet - fotókiállítás 2020. január 04-ig

A Hungarikumokkal a világ körül egy lelkes fiatalokból álló csapat. Küldetésünk a világ országain átívelő magyar vonatkozások és hagyatékok feltérképezése, valamint bemutatása egy televíziós sorozat keretei között. Három évnyi forgatás után döbbentünk rá, hogy az élmények mellett olyan képi anyagot is sikerült gyűjtenünk, melyet mindenkinek látni kell.

Képeink világa bőven túlmutat a magyar vonatkozásokon: a különböző kultúrákat, valamint a lélegzetelállító tájakat igyekszünk közelebb hozni az emberekhez, hogy ne szűnjön meg a magyar világlátás Bécsnél és az „Óperencia” kereteit kitágíthassuk, amennyire csak lehet.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető a BBB ArtSpace nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig 10-től 15 óráig.

További információért kattintson!

 

december 10., kedd, 11:00-15:00

EGY DOBOZNYI ÖRÖM!

Ajándékozz egy cipősdoboznyi szeretet az Egyeken élő gyerekeknek! Lepd meg Karácsonyra egy jó könyvvel vagy játékkal a Szent János Katolikus Általános Iskola diákjait!
Szeretettel várunk új vagy újszerű könyveket, játékokat, iskolai dolgokat, társasjátékokat, "BÁRMIT", mindennek nagyon örülnek.
Az ajándékokat december 13-ig (hétköznap 11 és 15 óra között) szeretettel várjuk irodánkban, a Bartók Béla út 33. szám alatt.

Miért éppen EGYEK?

„Néhány évvel ezelőtt találkoztunk egyekről egy tanítónővel, aki olyan gyerekeket is tanít, akiknek egyetlen karácsonyi ajándékuk az, amit a gyűjtés alkalmával, TŐLETEK kapnak.” Kampósné W Grácia / Bor és Kézműves Üzlet

A karácsonyfa alatt jó érzéssel tölt el mindenkit, ha majd arra gondol, hogy egy gyerekkel többnek okozhatott EGY DOBOZNYI - óriási- ÖRÖMET!

Köszönjük a gyerekek és tanáraik nevében!

További információért kattintson!

 

december 10., kedd, 12:00-19:00

Artecho Market

Az Allee Bevásárlóközpont mellett idén megrendezett Adventi Karácsonyi Vásárban az ArtEcho Egyesület is képviselteti magát. A stand a Kőrössy József utcában található, ahol különböző kézműves termékeket találhattok meg.

További információért kattintson!

 

december 10., kedd, 16:00-18:00

Karácsonyi dedikálás

Könyvet ajándékozni szeretteinknek karácsonyra a legjobb ötlet. Ennél már csak akkor lehet személyesebb a meglepetés, ha dedikált könyvet ajándékoztok! A Hadik három kedves íróját hívja meg december 10-ére, hogy nálunk töltsenek pár órát és személyes üzeneteket írjanak könyveikbe. Péterfy-Novák Éva, Szentesi Éva és Péterfy Gergely fog dedikálni, ne hagyjátok ki az alkalmat, hozzátok magatokkal kedvenc köteteiteket, és szerezzetek életre szóló élményt!

Helyszín: Hadik (1111 Budapest, Bartók Béla út 36.)

További információért kattintson!

 

december 10., kedd, 18:00-21:00

LUCA széke másképpen!

Ha érdekel a kreatív problémamegoldás vagy a design értékek és a fenntartható jövő kapcsolata, akkor tarts velünk és légy a vendégünk egy italra a Heineken jóvoltából! Az előadás során komplex kitekintést teszünk a hazai design kultúrára a partnereinkkel a közelmúltban közösen megvalósított Radnóti Színház projekten keresztül, ahol a hagyomány és innováció fontossága mellett kitérünk a kreativitás közösségformáló erejére, a slow design bútorokra és a zöld trendekre, valamint magára a design definíciójára is.

Emellett kiállítással is készülünk, melynek során az elméleti oldalt műhelymunka fázisokkal is megtámogatjuk és beavatunk a lecsupaszított ülőbútorok világába.

Helyszín: VITRIN (1111 Budapest, Bartók Béla út 20.)

További információért kattintson!

 

Falk Art & Antique

 

december 10., kedd, 10:00-17:00

Természetesen - ékszerkiállítás

Helyszín: Magyar Szecesszió Háza (1054 Budapest, Honvéd u.3.)

 

december 10., kedd, 18:00

Karácsonyi Aukció

Helyszín: Bodó Galéria és Aukciósház (1055 Budapest, Falk Miksa u. 24-26.)

További információért kattintson!

 

december 10., kedd, 10:00-18:00

Tisztelet Németh Lajosnak - kiállítás

Németh Lajos (1929–1991) művészettörténész a 20. század második felének legjelentősebb művészettörténésze, a MissionArt Galéria alapítóinak egyetemi professzora és mentora volt. Németh Lajos 90. születésnapján, 2019. december 4-én nyíló kiállításon azok a jelentős 20. századi magyar művészek alkotásai kapnak helyet, akik Németh Lajos Modern magyar művészet című 1968-as könyvének legnagyobbra értékelt művészei, illetve a szerző további monográfiáinak, műkritikai vizsgálódásainak főszereplői voltak. A kiállítás anyagában több, évtizedek óta lappangó, korábban nem kiállított műalkotás is szerepel, újra adalékokkal járulva hozzá Németh Lajos művészetelméleti, kulturális antropológiához is közelítő, saját korában rendkívül progresszív szemlélethez. A 2020-ban fennállásának 30. évfordulóját ünneplő MissionArt Galéria kiállítás ezáltal a Németh Lajos által meghatározott modern magyar művészeti kánon tovább gondolására tesz kísérletet, Németh Lajos kortársainak, művészbarátainak szemszögéből.

Kiállított művészek: Banga Ferenc, Barcsay Jenő, Bálint Endre, Czóbel Béla, Csernus Tibor, Csiky Tibor, Csontváry Kosztka Tivadar, Deim Pál, Gruber Béla, Gyarmathy Tihamér, Hollósy Simon, Jakovits József, Kmetty János, Kondor Béla, Korniss Dezső, Nagy Balogh János, Németh József, Ország Lili, Román György, Schaár Erzsébet, Szalay Ferenc, Tornyai János, Tóth Menyhért, Vilt Tibor

A kiállítás 2019. december 14-ig látogatható, hétköznaponként 10 és 18 óra között.

Helyszín: MissionArt Galériában (1055 Budapest, Falk Miksa u. 30)

További információért kattintson!

KultUnio

 

december 10., kedd, 16:00

Gold ZUMBA Klub

Könnyített zenés torna mozgásukban akadályozottaknak és örökifjaknak
Latin ritmusok, remek társáság!
vezeti: Veronika Berger Mezei

Jegyár: 500 Ft, mozgáskorlátozott igazolvánnyal ingyenes

Jegyek kaphatók a helyszínen: K11 Művészeti és Kulturális Központ (1075 Budapest, Király utca 11.)

További információért kattintson!

 

december 10., kedd, 19:00

Bácskai Juli Pszichoszínháza

A pszichológus ötleteire improvizálnak színészek. A néző is megszólalhat, de csak ha akar. Témák, amiket mindenki ismer, átélt már. Minden előadás egyben premier, csak egyszer látható. Minden hónap 10-én a Király utca 11-ben.

Jegyár elővételben: 2500 Ft, az előadás napján: 3200 Ft 

Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ (1075 Budapest, Király utca 11.)

További információért kattintson!

 

Fashion Street

 

december 10., kedd, 10:00-16:00

Women/Art/Fashion kortárs művészeti kiállítás

Három lehengerlően vagány kortárs magyar művésznő - Kusovszky Bea, Nagy Boglárka és Naomi Devil - alkotásai reflektálnak három ugyanennyire izgalmas hívószóra: Women/Art/Fashion. A divat, a kultúra, a fontos társadalmi kérdések és a stílusos magasélet találkozása valósult meg a prominens Deák Palota kiállítóterében. 

A kiállítás 2020. január 14-ig tekinthető meg.

Helyszín: Deák Palota (1052 Budapest, Deák Ferenc u. 15.)

 

Ráday Soho

 

december 10., kedd, 12:00-00:00

Csoki gyűjtés a Púderben

A Púder Bárszínház idén is hivatalos csokigyűjtő pont lett. 2019-ben is csatlakoztunk a Csokigyűjtő Akcióhoz! December 16-ig gyűjtünk, majd a puttonyt eljuttatjuk a debreceni bázisra, ahol önkéntesek 2000 ajándékcsomagot készítenek a beérkezett édességekből.

Helyszín: Púder Bárszínház (1092 Budapest, Ráday utca 8.)

További információért kattintson!