Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Costes Étterem

Az új Costes története 2006-ban kezdődött, amikor a Gerendai Károllyal akkoriban kibővült tulajdonosi kör a régi étterem teljes átalakítása mellett döntött. Eltökélt céljuk a nemzetközi csúcsgasztronómia magyarországi meghonosítása volt.

Másfél év megfeszített munka következett: az éttermet kívül-belül megújították, a személyzetet pedig Michelin csillagos éttermekben és magas színvonalú tanfolyamokon képezték tovább. A tulajdonosok ez idő alatt a legjobb nemzetközi éttermeket járták be Európa-szerte és tapasztalatokat gyűjtöttek az itthoni kezdéshez. Többek között alapanyagokat kerestek, így feltérképezték a legtöbb Michelin csillagos éttermet jegyző város, Párizs piacait. Végül a híres Rungis-on találták meg jövőbeli beszállítóikat, akik megfelelő színvonalú és frissességű alapanyagokat kínáltak.

További kiemelt feladat volt a séf kiválasztása: hosszú kutatómunka után, és a kiszemelt séf-jelöltek interjúztatását és versenyeztetését követően a portugál Miguel Rocha Vieirát szerződtették, aki – fiatal kora ellenére – jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezett. A nyitás előtti három hónapban a két Michelin csillagos Francois Rodolphe séf segítette a csapatot a felkészülésben. Rodolphe több mint 20 évig dolgozott a legendás Alain Ducasse oldalán, így pontosan ismerte a csúcsgasztronómiát nyújtó éttermekkel szemben támasztott elvárásokat.

18 hónapnyi előkészület után, 2008. június 15-én nyitott meg az új Costes. Az étterem első vendégei között volt Eckart Witzigmann, akit a népszerű Gault Millau étteremkalauz az évszázad séfjének választott.

A hosszú és alapos felkészülés meghozta gyümölcsét, és a következő évben az étterem sorra nyerte a különböző díjakat, elismeréseket (Alexandra étterem- és borkalauz 2009: Év Étterme 1. helyezés; Dining Guide: Magyarország legjobb étterme 2009; Budapest Week: Best of Budapest 2009; Budapest Business Journal: Fine Restaurants 2009 – Restaurateur of the Year; TimeOut Budapest 2009: Legjobb kortárs étterem).

2010-ben sikerült az étterem által célul kitűzött legfontosabb elismerést is elnyerni: március 16-án a Michelin kalauz Main Cities of Europe kiadványában egy Michelin csillaggal jutalmazták a Costest. Így ez lett Magyarország első, illetve a régió második „csillagos” étterme. Ettől kezdve még inkább a figyelem középpontjába került a konyha színvonala, még hangsúlyosabbá vált az a törekvésünk, hogy folyamatosan a legjobb minőséget biztosítsuk a vendégek számára. A 2011-es, 2012-es és 2013-as Michelin kalauzokban éttermünk újra kiérdemelte a csillagot.

A TimeOut és az Alexandra kalauz első díjainak elnyerése 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben, illetve a Gault Millau 2011-es osztrák kiadásában elért 17/20 pont, továbbá a 2012-es kiadásban elért 18/20 pont mind-mind azt jelzik, hogy továbbra is jó úton járunk. A következő cél a második csillag kiérdemlése…

1092 Budapest, Ráday utca 4.
+36 1 2190696 (9.00-19.30 között)

http://www.costes.hu
Costes Étterem