Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Goethe Intézet

A Goethe Intézet a Német Szövetségi Köztársaságnak a világ számos országában működő kulturális intézete. Célja, hogy elősegítse a német nyelv elsajátítását és a nemzetközi kulturális együttműködést. Emellett átfogó Németország-képet közvetít a kulturális, társadalmi és politikai életről szóló információk révén.

Az egyes Goethe Intézetekből, a Goethe Központokból, kulturális társaságokból, olvasótermekből, vizsga- és nyelvoktatási központokból álló hálózata a német külügyi kulturális és oktatási politika központi feladatait látja el. Állandó partnerei a német közszolgálati és privát kulturális intézmények, tartományok, önkormányzatok és a német gazdaság.

A Goethe Intézetek kínálata a német társadalom sokszínűségét és a pezsgő német kultúrát tükrözi vissza. Igen fontos szerep jut ebben bel- és külföldi partnereinknek: az ő tapasztalataikhoz és elképzeléseikhez adjuk hozzá szakmai kompetenciánkat. Ez a közös gondolkodás a partnerségen alapuló együttműködésünk alapja. Rendelkezésére állunk mindenkinek, aki szívesen és aktívan foglalkozik Németországgal, a német nyelvvel és kultúrával. Munkánkat függetlenül, politikai kötöttségek nélkül végezzük.

Komolyan vesszük a globalizáció kultúrpolitikai kihívásait: innovatív koncepciók kidolgozásával arra törekszünk, hogy egy olyan, kölcsönös megértésen alapuló emberséges világban élhessünk, amelyben valódi gazdagságot jelent a kulturális sokszínűség.

 

budapesti Goethe Intézet 1988 óta, a magyar és német kormány 1987. október 10-i, a két országban kölcsönösen felállítandó kulturális és információs központokról szóló megállapodásának alapján működik. Az intézet négy részlege: a kulturális programosztály, a könyvtár, a nyelviskola és a nyelvtanár-továbbképzés. Az intézet valamennyi egysége 2006 februárjától a kilencedik kerületi Ráday utcában található.

1092 Budapest, Ráday utca 58.
+36 1 374-4070

http://www.goethe.de
Goethe Intézet