Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Ráday Soho

Alakult: 2009 Tagok: 23 Térkép Üzletek facebook

A Ráday Soho Egyesület 2009 óta működik hivatalosan egyesületként, a tagok létszáma 20-30 között mozog szezontól függően. Évek óta az utca népszerűsítésén fáradoznak és kínálnak megannyi programot az odalátogatóknak. A 4-es metróépítkezés nehézségeket okozott az utcának, de most az utca bejárata szebb, mint valaha. A Ráday utcában az éttermek többsége sok éves múltra tekint vissza. Húsz éve még villamossági és autóalkatrész-üzletek uralták, ma éttermek, kávézók, cukrászdák előtt elnyúló, szinte egybefüggő teraszrendszer alkotja a ferencvárosi Ráday utcát. “1992-ben egy villamossági üzletem volt itt” – meséli a kezdetekről Domonkos László, aki ma a Trattoria étterem egyik tulajdonosa és a Ráday Soho Kulturális Egyesület képviselője.” Akkor még csak a Vörös Postakocsi és a Berliner működött ezen a szakaszon. Aztán lassú fejlődés kezdődött, megnyitott a Pink Cadillac, a Paris Texas és az El Greco, kicsit később a Red Café. A nagy változás azonban akkor következett be, amikor az utca több ütemben díszburkolatot kapott. Kávézók, éttermek és mindenféle üzletek nyíltak szépen egymás után a régi üzlethelyiségekben. Az akkori polgármester (Gegesy Ferenc) is támogatta az utca átalakulását, hogy legyen itt egy „sokéttermes, sokgalériás”, a kultúrát és a gasztronómiát ötvöző és megjelenítő hely. Ezért is kapta később a Kultucca elnevezést. A Ráday utca „közös” érdeke, hogy megőrizze-megerősítse azt a pozíciót, amit az elmúlt 20 évben kivívott magának a városban: olyan vendéglátó helyszínek sokasága, ahol erős kulturális-művészeti élet színezi a kínálatot. Megtalálható itt steakhouse, hamburgeres, perzsa, spanyol, indiai, távolkeleti és megannyi magyaros étterem is, ha valaki szeretne különlegességeket kipróbálni!

Érdemes majd kilátogatni fesztiváljaikra és programjaikra. Itt mindig történik valami!

 


Miért érdemes a Ráday utcába jönni?

Mert a gasztronómiai különlegességeken túl rengeteg kulturális program is várja az idelátogatókat, sőt az éttermek között néhány kivételes üzletet is találhatunk, különleges portékával!

Küldetésünk

Egyre szélesebb gasztronómiai és kulturális kínálattal várjuk a hozzánk látogatókat, mely spektrumot tovább szeretnénk bővíteni, hogy aki itt jár, annak szokásává váljunk!


Galéria