Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Turizmus Világnapja 2021 – BUM séták

Érintett utcák: Király utca,Bartók Béla Boulevard,Mikszáth tér
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2021-09-25 00:00:00
Esemény vége: 2021-09-26 00:00:00

A turisztikai esemény 11. kiadását a biztonsági előírások betartásával- idén is megünnepeljük. Három sétával készülünk, mindhárom hagyományos, csoportos séta lesz.

Turizmus Világnapja 2021 – BUM séták

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre ezt az eseményt, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 2011. szeptember 27-én ünnepelte először a Turizmus Világnapját, 2013 óta a BKIK által létrehozott BUM (Bevásárlóutca Menedzsment) is állandó szereplője a Turizmus Világnapja budapesti programjainak. Idén a programokat a Világnap előtti hétvégén szervezi a BUM, hogy minél többen részt tudjanak azon venni. A sétákat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezetői Továbbképző Központhoz kapcsolódó képzett idegenvezetők közreműködésével, az utcákban lévő vállalkozók együttműködésével és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósítjuk meg.

Első sétánkon a Palotanegyedbe látogatunk. A Nagykörút felől érkezünk a Mária utca - Lőrinc pap tér - Krúdy Gyula - Mikszáth tér alkotta bevásárló tematikus utcánk világába. Közben megismerkedünk a régi Józsefváros két terével és főutcájával, mely 1892 óta viseli a „vasminiszter”, Baross Gábor (1848-1892) nevét.

A másik hagyományos sétát pedig diákok vezetik majd. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Bevásárlóutca Menedzsment állandó támogatást nyújt a turizmus - vendéglátás területén szakképzést folytató iskoláknak. Segíti a tanulók felkészítését egy-egy városnéző sétára. Partnerei - kulturális intézmények, vendéglátóipari vállalkozók - bevonásával alkalmat ad arra, hogy a leendő idegenvezetők megismerhessék és bemutathassák a séta várostörténeti elemein túl a fővárosi vállalkozások világát.

A SZÁMALK - Szalézi Technikum és Szakgimnázium tanulóinak vezetésével a régi Terézváros főutcáját, a Király utcát két „eredő pontja” közötti szakaszán járjuk be. Az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomtól indulunk és a már csak képzeletben létező Orczy-házig és zsidó piacig sétálunk.

Vasárnapi sétánkon Szent Imre herceg szobrától a Szent Gellért tér felé sétálunk a Szentimreváros és Lágymányos városrészek között futó, egy évtizede sajátos gasztronómiai és kulturális útvonallá fejlődött Bartók Béla úton: a Bartók Béla Boulevardon.

 

Program röviden

FONTOS!
A Turizmus Világnapja keretében meghirdetett összes beltéri programon a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező! Kérjük, hogy tartsák be a legalább 1,5 méteres távolságot! Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programokon! A helyi programok szervezői a szükséges óvintézkedésekről gondoskodnak.

Amennyiben a járványügyi szabályok változnak, úgy azok mindenkori betartása mellett lehet majd az eseményen részt venni. Ha előírják védettségi igazolvány feltételét, akkor csak annak birtokában.

A sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

Részletes program: https://bevasarloutca.hu/cikkek/esemeny/turizmus-vilagnapja-2021