Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Turizmus Világnapja 2021 - BKIK séták

Címkék: Séta,Városnézés
Esemény kezdete: 2021-09-24 00:00:00
Esemény vége: 2021-09-26 00:00:00

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre a Turizmus Világnapját, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust, és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata a kezdetektől, 2011-től csatlakozott az eseményhez.

Turizmus Világnapja 2021 - BKIK séták

A 2021. évre tervezett sétáink a Duna-parti városrészekbe hívják a séták kedvelőit. A Duna nemcsak meghatározó eleme Budapest látképének, turisztikai, gazdasági szerepe is vitathatatlan a főváros életében. Mostani csoportos idegenvezetéseink nemcsak a dunai rakpartok múltbeli jelentőségét mutatják be, de korunk fejlesztéseit is, kicsit a jövőbe tekintve.

Ellátogatunk az óbudai Duna-partra, a Vízivárosba és Újbudára, a Lágymányosi – öböl környékére. A vizivárosi sétánk – a MAHART-PassNave Kft.-vel együttműködve – hajós városnézéssel is összeköthető.

Sétáink programja röviden:

2021. szeptember 24. péntek, 13:45 óra - Egykor volt Óbudai Gázgyár - a Dunánál
Rövid séta az Óbudai Gázgyár munkás lakótelepén, valamint a Graphisoft Parkban

2021. szeptember 25. szombat, 12:45 óra - Séta egy Duna-parti városrészben, Csillaghegyen
A Budapesti Történeti Múzeum Baráti Köre sétája a Turizmus Világnapján

2021. szeptember 25. szombat, 14:45 óra - Séta a Budai Várnegyed alján, Víziváros terein
Három az egyben vagy külön-külön, a MAHART PassNave Kft. jóvoltából hajós városnézéssel egybe köthető séta      

2021. szeptember 26. vasárnap, 13:45 óra - Séta a Lágymányosi-öböl környékén
A lágymányosi egyetemi campuson, az Infopark területén és a Kopaszi-gáton


További programok:

Kőfejtők, források és dunai vízpart gazdag természeti közegében kialakult Csillaghegy városrészbe látogatunk a - régészeti, természeti, kulturális értékeink iránt érdeklődő, idegenvezetők, országjárók, városvédők alkotta - Budapesti Történeti Múzeum Baráti Köre Egyesületének a sétáján. 

Részletes program és regisztráció ITT!