Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Tavaszi Tematikus Séták 2021 - Pozsonyi út és környéke

Érintett utcák: Pozsonyi Piknik
Címkék: Online séta
Esemény kezdete: 2021-05-05 16:30:00
Esemény vége: 2021-05-05 17:30:00

Továbbra is virtuális sétára csábítjuk Önöket májusban!

Tavaszi Tematikus Séták 2021 - Pozsonyi út és környéke

Pozsonyi út keresztbe kasul - a Pozsonyi út és környéke

A Duna-parti Palatinus-házaktól kezdjük a sétánkat. Majd a Jászai Mari tér felől besétálunk Újlipóciába, a Pozsonyi Pikniknek nevet adó főutcába. Tiszteletünket tesszük a rendezvényt elindító Rédei Éva Láng tékájánál. Megállunk a könyvesbolt elé ültetett emlékfánál. Majd a Phőnix - házban és sétánk során megemlékezünk „Újlipócia krónikásáról”, Bächer Ivánról és mindazokról, akik e városrész történetébe beírták a nevüket: költő, író, színész, művész, történész, filozófus nagyságokról, embermentőkről, áldozatokról.

A Szent István parkig sétálunk a 20-as, 30-as években kialakult utcákban, szecessziós, art deco, bauhaus jellegű házak mentén, sok-sok kereskedés, kisbolt, vendéglátóhely, kedvelt törzshelyek között. A Pozsonyi út gasztronómiai kínálatából ezúttal a Babka választékával, üzletfilozófiájával ismerkedünk.

A séta útvonala: Újpesti rakpart - Jászai Mari tér- Pozsonyi utca - Katona József utca - Raoul Wallenberg utca - Hollán Ernő utca – Radnóti Miklós utca - Pozsonyi út - Szent István park

A séta időtartama: cca 60 - 70 perc

A sétát vezeti: Kleyer Éva idegenvezető

Az esemény zoom webináriumában való részvétele regisztrációhoz kötött, mivel a létszám limitált. Akik regisztrálnak, azok visszaigazoló e-mailben kapják meg az adott séta zoom meghívóját és a leírást, miként tudnak csatlakozni. A feltüntetett időpontok a séta kezdését jelölik, ezért javasoljuk, hogy 10-15 perccel korábban már jelentkezzenek be a felületre és ellenőrizzék a készüléküket, hogy jól hallják és látják a „közvetítést”. Ha regisztráció után 1-2 órával nem kapják meg a visszaigazoló e-mailt, akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a hozzáférést. Kérjük, a visszaigazoló e-mail hiányát legkésőbb 48 órával az esemény előtt jelezzék, mert az esemény kezdetekor már nem áll módunkban pótolni azt.

A sétákat a BUM FB oldalán https://www.facebook.com/bumhu is közvetíteni fogjuk, így regisztráció nélkül, ott is követheti az eseményt. (Ha követi FB oldalunkat, akkor automatikus értesítőt is kap majd az élő adás elindulásáról.)

Regisztráció