Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Séták // Eleven Tavasz

Érintett utcák: Bartók Béla Boulevard
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2022-05-20 16:00:00
Esemény vége: 2022-05-22 18:00:00

Megújult programözönnel várja a helyieket és a Bartók Béla Boulevard-ra látogatókat az Eleven Tavasz, ahol számos képzőművészeti, irodalmi és helytörténeti sétát szerveznek idén is.

Séták // Eleven Tavasz

Csillag Péter művészeti sétája a Ménesi útra kalauzol minket, Sipos Tünde pedig az 1 művész 1 porta alkotásait járja be az érdeklődőkkel, Schneller János sétáján az utca művészeti értékeit és galériáit ismerhetjük meg. Mika Edittel művelődésitörténeti szempontból, az öt kávéház utcájaként mutatkozik be a Bartók Béla Boulevard, Juhász Anna a Bartók irodalmi hagyományait eleveníti meg érdekes sétáján.

 

PROGRAMOK


2022. május 20., péntek
16:00 Gellért tér, Cseh Tamás szobor 39
Kortárs találkozások a Bartókon
Galériaséta és műteremlátogatás Sétánk során a Bartók Béla út galériái és a kortárs képzőművészet kerül a középpontba. Az érdeklődők három kortárs galéria időszaki kiállításán hallhatnak tárlatvezetést. Ezt követően egy kortárs képzőművészt látogatunk meg műtermében.
A séta 2,5 órát vesz igénybe. Sétavezető: Schneller János művészettörténész. Részvételi szándékát a schneller.janos@residentart.com címen jelezze. A séta díja 3500 Ft.

17:00 Gárdonyi tér 40
Budáról fúj a szél... / Séta Csillag Péterrel
A séta a Gárdonyi tér térről indul, a Bartókon, majd végig a Ménesi úton vezet, végül a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban - már kapuzárás után - megnézhetjük az “Apropó Tabán”
című kiállítást és koccintunk egy pohár borral. Regisztráció: mcpmuzeum@gmail.com

 

2022. május 21., szombat
10:00 – 12:00 Budai Arborétum alsó kert főbejárata
Kertből a városba
Spirituális séta és közösségi alkotás a kerttől a városig Vígh Eszter vezetésével. Regisztráció: imekultter@gmail.com Séta összege: 1000,-Ft
Találkozás: Budai Arborétum alsó kert főbejárata (Villányi út felől)

11:00 Gárdonyi tér 40
Juhász Anna irodalmi sétája
11:00 Gellért tér ivókút 39
Öt kávéház utcája / Művelődéstörténeti séta Mika Edittel
A séta ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: jelentkezesme@gmail.com.
A headset bérleti díja a helyszínen fizetendő: 1.000 Ft.

11:00 Gellért tér
Öt kávéház utcája / Művelődéstörténeti séta Mika Edittel
A séta ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: jelentkezesme@gmail.com. A headset bérleti díja a helyszínen fizetendő 1.000 Ft.

12:00 Pagony Könyvesbolt
Sipos Tünde művészettörténész kortárs művészeti sétája a Bartók Béla Boulevard-on
Tudtad, hogy a kortárs művészetben is érvényesül a zöld-szemlélet? Ha érdekelnek a kreatív megoldások, és Te is sokat gondolkodsz a természet-, és környezetvédelem helyzetéről, akkor
tarts velünk! A művészeti séta keretében végigjárjuk az 1 művész 1 porta helyszíneit, és megmutatjuk a legzöldebb műalkotásokat!

13:00 – 15:00 Tabán
Zöld séta Zsolnay Balázzsal Miyawaki minierdő, biodiverz fasorok, SFR (Stockholm faültetés módszer), városi fák
növényvédelme, városi faápolás, várostűrő fafajok, városi zöldítés lehetőségei, zöld falak, közösségi városi komposztálás közterületen A program fizetős 1.500,-Ft, és regisztrációhoz
kötött: zsolnaib78@gmail.com
Találkozás: Tabán, teniszpálya melletti Miyawaki minierdő

14:00 Pagony
Sipos Tünde művészettörténész kortárs művészeti sétája a Bartók Béla Boulevard-on
Tudtad, hogy a kortárs művészetben is érvényesül a zöld-szemlélet? Ha érdekelnek a kreatív megoldások, és Te is sokat gondolkodsz a természet- és környezetvédelem helyzetéről, akkor
tarts velünk! A művészeti séta keretében végigjárjuk az 1 művész 1 porta helyszíneit, és megmutatjuk
a legzöldebb műalkotásokat!

14:00 KÉK Kortárs Építészeti Központ
KÉK Városi Séták / Építészeti séta a Bartókon
A Bartók Béla út és környékén fedezzük fel az épített és nem épített környezet értékeit, valamint a közösségek szerepét a környezetformálás folyamatában. A sétát Kátai Ádám Oszkár vezeti. A sétán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a helyek száma korlátozott.

 

2022. május 22., vasárnap
14:00 KÉK Kortárs Építészeti Központ
KÉK Városi Séták / Építészeti séta a Bartókon A Bartók Béla út és környékén fedezzük fel az épített és nem épített környezet értékeit, valamint a közösségek szerepét a környezetformálás folyamatában. A sétát Kátai Ádám Oszkár
vezeti. A sétán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a helyek száma korlátozott.

16:00 – 18:00 Gellért tér Metro
Schlekman Virányi Anna - Szúnyogok és hidroplánok Kultúrtörténeti séta a Bartók Béla úton és környékén
A program ára 1500Ft/fő, regisztráció: budapestwalks@gmail.com
Gellért tér Metro - Cseh Tamás szobor előtt

Az Eleven Tavasz részletes programfüzete az alábbi felületen elérhető:
https://online.fliphtml5.com/ktpsq/dtkb/...

 

A fesztivál megrendezését 2022-ben az Insert Program támogatja, amely a UIA (Urban Innovative Actions) brüsszeli eredetű városfejlesztési pályázat egyik nyertese. Az Insert programnak három fő vonala van. Az első egy 2022 második félévében nyíló Art & Tech Center, az Adaptér. A második az Insert, egy készülő online közösségi platform és webapplikáció, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen az alkotni vágyó újbudaiak számára a terveik megvalósítására, és alkotótársak, eszközök találására. A harmadik vonal pedig az Insert programok szervezése és támogatása. Az Eleven Tavaszon több ilyen programmal is találkozhattok majd, melyekről bővebben a programfüzetben olvashattok. Ajánljuk figyelmetekbe a textilnyomó workshopot, melynek során a Bartók Béla úton kivágott platán fák erezetének mintáját nyomhatjátok rá – egy különleges eljárás segítségével – a táskáitokra, pólóitokra. Az Insertről többet az @insertujbuda Facebook oldalon találhattok, vagy a Gárdonyi Géza téri kitelepülésükön személyesen is beszélgethettek velük.