Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Mesebolt és Aranyecset, avagy egy színes élet nyomában - MKVM

Címkék: Kiállítás
Esemény kezdete: 2022-01-01 10:00:00
Esemény vége: 2022-06-26 18:00:00

Lukáts Kató (1900–1990) grafikus művészete

Mesebolt és Aranyecset, avagy egy színes élet nyomában - MKVM

Az Iparművészeti Múzeummal közösen rendezett kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum grafikatörténeti tárlatsorozatának újabb állomása, amely felöleli az elmúlt évtizedekben méltatlanul elfeledett grafikus, Kaeszné Lukáts Kató életművének szinte minden részletét. Az anyag gerincét elsősorban az Iparművészeti Múzeumban őrzött hagyaték adja, de felsorakoznak a társmúzeum tárgyai is.

Lukáts az alkalmazott grafika különböző ágaiban alkotott élete során. Egyaránt tervezett reklámcédulákat, csomagolóanyagot, könyvet, plakátot, sőt még bankjegyet, bélyeget, bútordekorációt, textilornamentikát is. A tárlat betekintést nyújt a grafikusok munkájába is a könyv- és csomagolástervezéstől a megvalósulásig. Ki ne ismerné az Iciri-piciri mesét, az Ablak-Zsiráfot vagy a Gőgős Gúnár Gedeont? Kevesen tudják, de e könyvek kedves grafikái is mind Lukáts Kató kezemunkáját dicsérik! Technikája egyedülálló. Ugyanolyan tökéletesek korai rajzai, mint élete késői évei munkáin láthatjuk. Sokan az általa kitalált csomagolások révén ismerik őt. Számos míves kivitelű bonbonos és illatszeres dobozka hirdette tehetségét a Stühmer üzletektől az Altmann und Kühne boltokig. Csomagolástervei mindig érzékeltették a beltartalmat is. Ugyanígy könyvei esetében illusztrációi is tökéletesen visszaadják a mű hangulatát, költőiségét egyaránt.

 

Részletek ITT!

 

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Cím: 1036 Budapest, Korona tér 1.

Tel.: +36 1 375 6249

E-mail: mkvm@iif.hu

www.mkvm.hu

www.facebook.com/mkvmuzeum

www.instagram.com/mkvmuzeum

www.youtube.com/c/MKVMuzeum/videos

 

Nyitva: keddtől vasárnapig, 10.00-18.00

Múzeumi belépőjegy:

1.500 Ft/teljes árú

1.000 Ft/diák és nyugdíjas

4.000 Ft/család

A program változtatásának jogát fenntartjuk!