Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Fashion Street és környékének felfedezése - Idegenvezetők Világnapja 2024

Érintett utcák: Fashion Street
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2024-02-23 12:00:00
Esemény vége: 2024-02-23 14:00:00

Fashion Street - a Deák Ferenc utca és a divat utcái

Fashion Street és környékének felfedezése - Idegenvezetők Világnapja 2024

 

2024. február 23. péntek

12:00

Fashion Street - a Deák Ferenc utca és a divat utcái 

A Városház utcából indítjuk a sétánkat. Az Emerald Hotel & Suites butikhotel mellett átvonulva a Szervita térre érkezünk. Innen a Duna-parthoz közeli Zenit Hotelt keressük fel. A Vigadó oldalán elsétálunk az elegáns éttermeknek, üzleteknek és irodáknak otthont adó „Váci1”-ig, Alpár Ignác tervezte Pesti Hazai Első Takarékpénztár palotájáig. Elhagyva a Váci-kaput, a történelmi Pest városának kapuját, átvágunk Szózatunk költőjéről, Vörösmarty Mihályról elnevezett téren. A harmincadvám emlékét őrző utcán át az Erzsébet tér felé tartunk. Felkeressük a Kempinski Hotel Corvinust, mely a szomszédos Ritz-Carlton szállodával együtt a Fashion Street-et keretezi. E divat utcájának kialakított utcaszakaszon, mely a Bécsi utcától a Deák Ferenc térig tart, meglátogatjuk a Deák Palotát. 

Találkozó: 11:45 -kor az Emerald Hotel & Suites bejárata elől  (Bp. V. Városház u. 20.)

Útvonal: Városház utca  -  Szervita tér  –  Kristóf tér  -  Türr István utca  -  Apáczai Csere János utca - Vigadó tér  -  Deák Ferenc utca, - Váci utca  -  Vörösmarty tér  -  Harmincad utca - Bécsi utca - Erzsébet tér – Deák Ferenc utca – 15.sz: Deák Palota: Immobilia Zrt. -  Fashion Street - Deák Ferenc tér

A séta időtartama: min. 2 óra

 A sétát vezeti: Fias József Dávid kezdő idegenvezető, a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium 2020-ban végzett tanulója

Létszám: cca 25 fő

 

Regisztráció

Amennyiben szeretne részt venni a programon, kérjük, hogy töltse ki az alábbi regisztrációt! 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára legkésőbb 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata. Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. Aki nem veszi igénybe, annak nem tudjuk biztosítani, hogy az idegenvezetőt mindig megfelelően hallja. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez. 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

 

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

Az esemény főtámogatója