Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Építésznők nyomában – Nőnapi séta Budán

Érintett utcák: Bartók Béla Boulevard
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2023-03-08 15:00:00
Esemény vége: 2023-03-08 17:00:00

Jön jön jön a KÉK Városi Séták 2023-as szezonja!

Építésznők nyomában – Nőnapi séta Budán

Havonta három eseménnyel jelentkezünk. Várhatóak új séták, régi kedvencek és izgalmas épületbejárások egyaránt. Figyeljétek a KÉK Városi Séták új Facebook oldalát és iratkozzatok fel a KÉK Heti Hírlevelére: https://tinyurl.com/ratn3vac

// Tényleg láthatatlanok lennének a nők az építészetben? Egy rövid budai sétával azt bizonyítjuk: a legkevésbé sem – csak tudni kell, hova nézzünk! 2023. március 8-án és 12-én Böröndy Júlia építész, a Women in Architecture Hungary Instagram-oldal szerkesztőjével 5+1 budai épületen keresztül ismerhetjük meg a 20. századi magyar építészet fontos alkotóit: Bettelheim Franciskát, Spiró Évát, Pázmándi Margitot és Tóth Dezsőnét.

// Sétavezető: Böröndy Júlia, építész, a KÉK Városi Séták csapat tagja, a Women in Architecture Hungary Instagram projekt kezdeményezője és szerkesztője, az ELTE Szociológia Doktori iskola doktorandája.

⚠️ FONTOS INFORMÁCIÓK:
Időpont: 2023.03.08. 15:00-17:00 (szerda) / 2023.03.12. 15:00-17:00 (vasárnap - ⚠️BETELT⚠️)
Innen indulunk: Gellérthegy, a Citadella út és a Szirtes út kereszteződése (megközelíthető a 27-es autóbusszal)
Séta hossza: kb. 2 óra. Kényelmes cipő és az időjárásnak megfelelő ruházat ajánlott!
Regisztráció: https://forms.gle/jBghTCgvJMBSbb8C7
Séta ára: 4000 Ft (diákjegy, az igazolvány felmutatása ellenében: 3000 Ft).
Maximum létszám: 25 fő

 

// A program a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ kutatási projektje, a Magyar Építész Nők részeként valósul meg, a Kortárs Építészeti Központ szervezésében.
Külön köszönet Kovács Dániel és Kulcsár Eszter segítségéért a séta kidolgozásában!