Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bartók Béla út – BBB kulturális negyed - Idegenvezetők Világnapja 2024

Érintett utcák: Bartók Béla Boulevard
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2024-02-24 14:30:00
Esemény vége: 2024-02-24 16:00:00

A Bartók Béla Boulevard egy kisebb szakaszát járjuk most be, de tavasszal még visszatérünk, hogy minél jobban megismerjék.

Bartók Béla út – BBB kulturális negyed - Idegenvezetők Világnapja 2024

 

2024. február 24. szombat

14.30

Bartók Béla út – BBB kulturális negyed

Marasztaló megállók: gasztro-kulturálisan együttható terek, klasszikus és kortárs galériák, borozók,sörözők,kávézók, nem sztereotíp könyvesbolt a Bartók Béla út két oldalán - mint örvénylő habokba rántó szirének csábítanak kultúrfogyasztásra, (kultúr és valós) éhségünk, szomjúságunk csillapítására, kalandos találkozásokra, „együttlógásokra”.  Vajon hol futnánk össze Ottlik Gézával Cseh Tamással ? Hol lenne ” napközije” Karinthynak, Kosztolányinak, a Jenőknek – Tersánszky Józsi, Heltai, Rejtő Jenőnek...?

Sétánkon a bázistól, a Hadik elől indulunk, és térről térig haladunk a Szabadság híd irányába.

A séta útvonala: Gárdonyi tér- Bartók Béla út - Gellért tér

Találkozó: 14.15 – kor a Bp. XI. Gárdonyi téren, a Hadik kávézó előtt

A program időtartama: kb. 1,5 óra

A sétát vezeti: Németh Emese idegenvezető 

Létszám: cca 25 fő

 

MEGTELT

 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára legkésőbb 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata. Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. Aki nem veszi igénybe, annak nem tudjuk biztosítani, hogy az idegenvezetőt mindig megfelelően hallja. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez. 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

 

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

Az esemény főtámogatója