Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

A Ráday utca nyitva! - Idegenvezetők Világnapja 2024

Érintett utcák: Ráday Soho
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2024-02-25 11:00:00
Esemény vége: 2024-02-25 13:00:00

Az Idegenvezetők Világnapján A Ráday utca nyitva! jelszóval várja az érdeklődőket Orbán György idegenvezető.

A Ráday utca nyitva! - Idegenvezetők Világnapja 2024

 

2024. február 25. vasárnap

11.00

A Ráday utca nyitva!

A Ráday utca nem csak Ferencváros főutcája, gazdag építészeti irodalmi és művészeti öröksége méltán teszi minden helytörténet iránt érdeklődő városlakó számára kívánatos célponttá.

Az utca építészettörténeti képe a 18. század végi klasszicizmustól indul– Két Oroszlán vendéglő a Kálvin tér sarkán –, dimináns a 19. század  historizmusa – Ybl palota az Eötvös u. sarkán –, szép példái vannak az elegáns szecessziónak – Köztelek u. sarok –  és a Bauhaus-stíluson, majd a háborút követő néhány pótláson át az új ezred forduló modernista építészetéig ível – Goethe Intézet a Boráros - térhez közeli szakaszon.

Laktak és alkottak itt írók, költők, működtek iskolák, egyházi intézmények és vendéglátó helyek. Ahogy most is.

„A Ráday” nem csak manapság, hanem hagyományaiban is a környék és a Belváros egyik szórakozó utcája volt. Ahogy most is. Kevés hazai és külföldi vendég kerüli el az utca nyári teraszait.

A séta Ybl Miklós felújított Bakáts téri templomától indul és a Kálvin térig tart.

A séta díjtalan.

Találkozás: 10.45 Bakáts tér Templom bejárata előtt

A program időtartama: kb. 1,5 - 2 óra

A sétát vezeti: dr. Orbán György projektmenedzser

Létszám: cca 25 fő

 

Regisztráció

Amennyiben szeretne részt venni a programon, kérjük, hogy töltse ki az alábbi regisztrációt! 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára legkésőbb 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata. Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. Aki nem veszi igénybe, annak nem tudjuk biztosítani, hogy az idegenvezetőt mindig megfelelően hallja. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez. 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

 

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

Az esemény főtámogatója