Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

A Margit-negyed – a Margit körút környezetében - Idegenvezetők Világnapja 2024

Érintett utcák: Margit-negyed
Címkék: Séta
Esemény kezdete: 2024-02-23 15:00:00
Esemény vége: 2024-02-23 17:00:00

Margit krt. és környéke számos érdekességet rejt, ebben nyerünk most egy kis betekintést.

A Margit-negyed – a Margit körút környezetében - Idegenvezetők Világnapja 2024

 

2024. február 23. péntek

15.00

A Margit-negyed – a Margit körút környezetében

Rövid sétánk épp elég lesz arra, hogy megismerjük a Kozma Lajos tervezte Átrium –bérház és filmszínház épületét, hogy megismerkedjünk a körút és környékének ipartörténeti emlékeivel, egy-két art deco, Bauhaus stílusú házával a barokk Országúti Ferencesek templomának szomszédságában. Az egykor népszerű vendéglátóhelyeket csak megemlíthetjük, de felkereshetnénk akár a Politzer-ház aljában régóta működő vasedény boltot, a híd felé kanyarodva Országút városrész másik ikonikus filmszínházát, a Bem mozit. 

A séta útvonala: Margit körút – Mechwart –liget - Margit körút- Bem utca- Tölgyfa utca- Fekete Sas utca - Margit krt. - Margit híd

Találkozó: 14.45-kor az Átrium előcsarnokában (1024 Budapest, Margit körút 55.)

A program időtartama: kb.1,5-2 óra

A sétát vezeti: Lengyel Vera idegenvezető 

Létszám: cca 25 fő

 

MEGTELT

 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára legkésőbb 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata. Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. Aki nem veszi igénybe, annak nem tudjuk biztosítani, hogy az idegenvezetőt mindig megfelelően hallja. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez. 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

 

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

Az esemény főtámogatója