Mikszáth tér

Alakúlt: 2011 Tagok: 8 Térkép Üzletek facebook

Tények

A Palotanegyed Budapest VIII. kerületének lüktető szíve, a pesti belváros közvetlen folytatása, mely a Mikszáth tér és Krúdy utca kereszteződésében igazi gasztro-kulturális csomóponttá vált az évek során.

Cél a Palota Piknik Egyesület rendezvényein keresztül megmutatni azt a sokszínűségét, amit ez a hely képvisel. Itt a vendéglátók abban különböznek más vendéglátóktól, hogy ők nem versenytársaknak, hanem partnereknek tekintik egymást és ezáltal segítik a másikat. Rendkívül jó kapcsolatuk van a többi helyi civil szervezettel és intézménnyel, hiszen lényegében a Civilek a Palotanegyedért Egyesületből nőttek ki és váltak külön egyesületté.

Közös események szervezésével indult útjára az egyesület, mára már több dolgot is sikerült elérniük a területen. Az önkormányzattal alapvetően jó kapcsolatot ápolnak, álmuk hogy egyszer Karácsonyi Vásárt tarthassanak a téren.

Eddig elért eredmények

  • rendszeres rendezvények (összesen évente 5-6 alkalommal)
  • összehangolt akciók a vendéglátókkal közösen
  • Mikszáth tér átalakulása és a sétáló utcává válást az itt lévő vállalkozások kezdeményezték az önkormányzatnál
  • közös facebook oldal

Miért érdemes idejönni?

Családias a hangulat, az ember jókat ehet és ihat, miközben szórakoztatják. Minden hónapban szerveznek egy mini fesztivált, mely valamilyen gasztronómiai különlegességet vagy egy nemzeti konyhát helyez a középpontba. Nyáron időszakosan lehet találhatunk a téren “kert mozit” is.

Küldetésünk

Gasztro-kulturális csomoponttá válni, ahol mind a fiatalok, mind a családosok jól érzik magukat ebben a baráti hangulatú, bensőséges környezetben.


Galéria