Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

MUMU Műhelymúzeum

2023. júliusában Dénes Barbara, a PLANTETHICS tervezője egy olyan közösségi alkotóteret indított el a Millenáris és a Marczibányi tér ölelésében, ahol rendszeres műhelymunka zajlik, a betérők színes kiállításokat, érdekes, esztétikus tárgyakat tekinthetnek meg, és a workshopok során maguk is bekapcsolódhatnak az alkotásba. Mivel a hely design boltként is működik, haza is lehet vinni, ami megtetszik.

Programjaikkal, foglalkozásaikkal szeretnék népszerűsíteni a fenntartható divatot, designt, és bemutatni az ötvös mesterségben, valamint a textil-, kerámia-, üvegművészetben, grafikában rejlő mai lehetőségeket. Ez a MUMU műhelymúzeum, ahol jelenleg közel 20 kortárs alkotó van jelen. Újrahasznosított és fair trade nemesfém ékszerek, üvegékszerek, növényekkel festett-, és újragondolt vintage ruhák, divatkiegészítők, öko-tintával nyomott biopamut pólók, kerámiák, punch needle, nemez és tufting tárgyak, cianotípiák, riso printek, képeslapok és más nyomatok, fenntartható divattal kapcsolatos könyvek, valamint különleges kerámia villanykapcsolók, konnektorok, organikus kialakítású fém bútorgombok is megtalálhatók a MUMU-ban, ráadásul Barbara ötvös műhelyébe is bepillanthatunk.

„Szeretnénk megmutatni, hogy kisebb ökológiai lábnyommal, újrahasznosított anyagokkal, értékmentéssel, a hagyományos és a legújabb technológiák egyidejű alkalmazásával különleges, egyedi, természet-ihlette alkotásokkal gazdagíthatjuk mindennapjainkat. Ez a MUMU műhelymúzeum, ahol nem csak megtekinteni, de szorosan kapcsolódni is lehet a mai tárgykultúrához, lehet nézni és alkotni, ismerkedni, kipróbálni, kérdezni, barátkozni. Hosszabb távon képviselni szeretnénk a hazai fenntartható ipar- és képzőművészeti törekvéseket, megjelenési lehetőséget biztosítva azoknak a hazai és nemzetközi kortárs alkotóknak, akik a hagyományok tiszteletben tartásával, fenntartható technológiákkal alkotnak a mai igényeknek megfelelő dísz- és használati tárgyakat, divatkiegészítőket. További célunk a hozzánk betérők edukálása, egyéni képességeik fejlesztése és olyan kiadványok publikálása, amellyel a mindennapokban is segíthetjük az általunk összefogott közösség életét.” – meséli Barbara.

Ami még a MUMU különlegessége, hogy a fenntartható foglalkozásokat nem csak náluk, hanem akár egy leánybúcsún, családi, baráti, vagy céges eseményen is élvezhetjük, házhoz viszik a kreatív workshopokat.

Instagram oldal

1024 Budapest, Keleti Károly u. 42/A.

https://www.facebook.com/mumumuhelymuzeum
K-Sz-Cs-P 14:00-19
MUMU Műhelymúzeum