Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Liszt Ferenc tér

Alakult: 2001 Tagok: 11 Térkép Üzletek facebook

A teret a Liszt Ferenc téri, az Andrássy úti, a Hajós utcai és a Nagymező utcai vendéglátósok által létrehozott Broadway Egyesület és a terézvárosi önkormányzat közös tervei alapján, az egyesület pénzéből alakították át.

Három méter széles, kerekes székkel is járható rámpával induló és végződő sétányt alakítottak ki a tér közepén húzódó növénytartó kazetták tetején, könnyebb áthaladást biztosítva a sétálóknak.

Az út az Ady-szobor háta mögül indul és a Zeneakadémiáig tart. Az átalakítás miatt kieső növényzetet az átjárókban pótolták, sőt még hozzá is tettek. A sétányra új padokat és alacsony lámpákat állítottak fel, sőt, az elképzelések között szerepelt egy szökőkút is.

A házakba való akadálytalan bejutást elkerített leágazó utakkal biztosítják. Mindemellett egy József Attila-szobor – Gyurcsek Ferenc alkotása – is helyet kap a Liszt Ferenc téren. A mű kormányzati pénzből, a József Attila Társaság közreműködésével készül és kerül a helyére, a tér Zeneakadémiához közeli részére.

A Broadway Egyesület lassan 21 éve dolgozik azon, hogy a Liszt Ferenc tér mindenben megfeleljen az idelátogatók igényeinek. Az egyesület szeretné kicsit színesebbé tenni a szürke hétköznapokat, sok mosolyt, vidámságot, kultúrát vinni az emberek életébe. Ez a világ nagyvárosaiban, Rómában, Párizsban, Barcelonában, Prágában, Bécsben, Londonban már évtizedek óta sikeresen működik. A Liszt Ferenc téren működő kávéházak, éttermek kellemes időtöltést nyújtanak mind a turistáknak, mind a helyi lakosságnak.

A Liszt Ferenc téren ma már ismert Broadway néven közismert kulturális, szórakoztató és vendéglátó negyed megvalósításának és színvonalas működésének elősegítése, hogy a terület épületeinek, közterületeinek és más értékeinek megóvása mellett, újabb értékek teremtésének, az egész terület fejlesztése révén olyan kiemelt közterületté váljon, amely a legmagasabb közbiztonság mellett, rendezett, tiszta környezetben sokszínű és kulturális kikapcsolódási lehetőséget nyújt az embereknek.

A járvány elmúltával több fesztivált, családi hétvégét, nyugdíjas programot, komolyzenei koncerteket, kiállításokat szeretnénk megrendezni! Azt gondolják, hogy a kellemes, zöld környezet már egy magasabb szolgáltatást nyújt, más vendéglátó egységekkel szemben, főleg ha kulturális programok is nagy szerepet kapnak e csodálatos kialakított területen. Ezért már egyszer átvehették a Budapestért díjat, amire nagyon büszkék.


Miért érdemes a List Ferenc térre jönni?

Mert zöld környezetben és jó társaságban fogyaszthatjuk el ebédünket, vacsoránkat és akár minden nap más és más éttermet, konyhát próbálhatunk ki!

Küldetésünk

Szeretnénk kicsit színesebbé tenni a szürke hétköznapokat, sok mosolyt, vidámságot, kultúrát vinni az emberek életébe. A Liszt Ferenc téren működő kávéházi éttermek szívesen működnek együtt a közelükben lévő kulturális intézményekkel, így a Zeneakadémiával is, hogy még teljesebb kiszolgálást biztosítsanak az idelátogatóknak.


Galéria