Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

KultUnio

Alakult: 2012 Tagok: 12 Térkép Üzletek facebook

Tények

Budapest Multikulturális Negyede a belváros szívében, a Deák tértől, a Dunától és az Andrássy úttól néhány lépésre található, mely gyalog könnyedén bejárható, és viszonylag kis területen a város legváltozatosabb és legautentikusabb arcát mutatja éjjel és nappal egyaránt.

A Zsinagóga és a mellette elterülő zsidó negyed, a gasztro üzletekkel tarkított Király utca, a kanyargó szűk utcák szemet gyönyörködtető építészeti emlékei, a rejtett kertek és házbelsők, valamint Budapest híres romkocsmái teszik valóban izgalmassá és különlegessé ezt a városrészt! Mindemellett pedig az, hogy itt mindig történik valami, koncertek, fesztiválok, shopping night-ok, kiállítások várják a látogatókat egész évben.

A KultUnio elnevezés egy területi alapon szerveződő együttműködést takar, melynek célja hogy Budapest VI. és VII. kerület részét képező Andrássy út – Teréz és Erzsébet krt. – Rákóczi út és Károly krt. által határolt 1 km2 negyed hosszútávon maradjon a város érdekes, nyüzsgő kereskedelmi és kulturális fóruma.

Szoros együttműködésben a helyi lakókkal tudatosan erősíteni kell a Negyed image-ét, megélénkíteni a kereskedelmi forgalmát, továbbá a folyamatos kulturális programokkal társadalmi fókuszban tartani. E célok megvalósítása mellett javítani szükséges a környezet állapotán, és életet vinni a jelenleg parlagon heverő üzletekbe, úgy hogy közben ne sérüljenek a történelmi és kulturális értékek!

„Meggyőződésünk, hogy igazán azok a városok lehetnek sikeresek és azokban a városokban növekedhet sikeresen az ingatlanpiac, amelyek kulturális szolgáltatási mátrixa kiszolgálja az ott letelepedő, vagy időszakosan megjelenő fogyasztókat, illetve informálja, transzparensen mutatja mind azt a lehetőséget és potenciált, amit a város, vagy városrész magában rejt.”

Összefoglalva alapvető cél: a megfogalmazásra kerülő törekvésekkel, programokkal az értékkereső vagy a szórakozásra vágyó turista éppúgy megtalálja helyét, mint a helyi lakosság.

Negyed számokban

 • 220 műemlék épület és kulturális érték
 • 618 étterem és kávézó
 • több mint 50 romkocsma
 • 86 hotel, apartman és hostel
 • több mint 1000 airbnb
 • 15 galéria
 • 25 fogászati és egészségügyi központ
 • 20 őrzött parkoló
 • 15 design üzlet

Közel 1000 vállalkozás működik a területen és várja a látogatókat. Jobbnál jobb kulturális eseményeknek ad helyet ez a negyed a színházaktól, a kiállításokon, divatbemutatókon keresztül az irodalmi találkozókig. Az esti kikapcsolódásokhoz pedig több mint 40 romkocsma és pub kínálatából lehet választani.

Eredmények

 • Király utcai kedvezmény kártyarendszer kibővítése
 • Saját weboldal és facebook oldal
 • KultUnio Negyed népszerűsítése külföldön
 • Együttműködés az Országos TDM Szövetséggel
 • Saját rádióműsor

Kedvezmény Kártya rendszer

A KultUnio összefogás egyik kézzelfogható eredménye a kedvezménykártya bevezetése volt. A kártya átruházható és nincs lejárati dátuma.

Minden résztvevő üzlet bejáratánál matrica jelzi a kártya elfogadását és a vásárlókat egy fogyasztás utáni azonnali 5% – 20% közötti kedvezményre (vagy más ingyenes szolgáltatásra) jogosít. A kártyával szeretnénk elérni, hogy az itt élők és a turisták egyaránt szívesen jöjjenek a KultUnio negyedbe valamint ismerjék meg a környék szolgáltatásait, vásároljanak az üzletekben.

Hogyan juthatok ilyen kártyához? Mennyibe kerül?

A KultUnio kedvezménykártyát részben a Negyedben tagként működő hotelek és hostelek adják vendégeiknek a budapesti tartózkodás idejére.

Hogy működik a kártya?

A kártyát vásárláskor fizetés előtt elég csak egyszerűen felmutatni a meghatározott elfogadóhelyeken és máris él a kedvezmény.

Hogyan lehetek elfogadóhely?

Jelenleg közel 100 elfogadóhely van a KultUnio Negyedben, de folyamatosan várjuk üzletek, éttermek, szórakozóhelyek, hotelek és egyéb vállalkozások jelentkezését, akik részt vennének a programban és szívesen biztosítanának kedvezményt a kártyát felmutató vásárlóknak. Jelentkezni lehet: .

Miért jó nekem, ha elfogadóhely vagyok?

A kártyát évente több ezer vásárló veszi igénybe, mind a környéken lakók, mind pedig az ide látogató külföldi turisták. Mivel az elfogadóhelyek egyfajta minőségi szűrésen esnek át, így a vásárlók számára a kártya egyfajta biztosíték is a megfelelő színvonalú szolgáltatásokra, tehát szívesebben keresik fel azon helyeket, akik részt vesznek ebben a programban.

A kártyához ezen kívül jelentős promóció is társul, külön kiadványban hirdetjük, megjelenik online és különböző eseményeken, kiállításokon is népszerűsítjük. Ennek köszönhetően a potenciális vásárlók széles körét tudjuk a KultUnio negyedbe csábítani és vásárlásra ösztönözni.

 

Kedvezményt adó helyekről az alábbi linken tájékozódhat: http://kultunio.hu/?p=member


Küldetésünk

Megmutatni az embereknek mindennapi értékeinket, melyekben élünk vagy csak elmegyünk mellettük. Megmutatni, hogyan fér meg békében egymással a múlt és a jelen egy ilyen történelmi városrészben, mely pezseg a turistáktól.


Galéria