A kürtőskalács a székelyek ünnepi süteménye, esküvőkre, keresztelőkre, fontos vendég fogadására készítették. A kürtőskalács ízletes receptjét évszázadokon át a hagyományok és a különböző helyi szokások formálták. Kezdetben a székely ember ezt a desszertet a kenyérsütés után a még forró parázs felett sütötte. Az így készített kalács volt a klasszikus változat. Később az okos székely rájött, hogy a forró, ragadós cukor megolvadt karamellrétege könnyen felveszi az aprított diót, amivel az élvezetes íz még tovább fokozható. Sok kísérletezés után az általunk használt legnépszerűbb nyolc íz: vanília, fahéj, dió, mandula, csokoládé, kókusz, kakaó és mák.
Miért van a Molnár’s kürtőskalács-csal a különböző kiállításokon, vásárokon, fesztiválokon, bevásárlóközpontok rendezvényein és más forgalmas helyszíneken nagy sikerünk? Mert a sütéskor keletkező kellemes karamell-és vaníliaillat nagyobb távolságról is utat mutat hozzánk. Kíváncsivá teszi az embereket, akik rögtön keresik a finom illat forrását. Amikor ránk találnak, érdeklődve figyelik a különböző munkafázisokat (feltekerés, sütés, ízesítés), és kérdésekkel halmoznak el bennünket. Az illat, a látvány és az érdekes információk után az egyedi ízek miatt talán a kóstoltatásnak van a legnagyobb sikere. Így az érdeklődőkből a legtöbb esetben azonnal vásárlók lesznek, és néha még mielőtt a kalács elfogyna, újra beállnak a sorba a következőért.
Mindezeken túl a sikerünk igazi titka: folyamatosan arra törekszünk, hogy minden téren a lehető legjobb minőséget nyújtsuk!
Jó étvágyat kívánunk!