Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Őszi kanapé túrák - Óbuda: Régiségek, kortárs művészetek

Címkék: Online séta
Esemény kezdete: 2020-11-28 11:00:00
Esemény vége: 2020-11-28 12:00:00

Óbuda már csak ilyen sajátos világ: lépten-nyomon a múlt köszön ránk.

Sétánkon visszarendezzük a városrész „szétesett” időit: a Római Birodalom provinciájának korát, a honfoglalást követő időt, mikor Óbuda fejedelmi székhely lett, majd középkori királyi székhely és mindenkori királynéi város, a török utáni Zichyek korát, és felidézzük Krúdy világát, amikor még az Árpád híd csak tervként ívelt át a Dunán.

Egy Duna-parti wellness hotel környékén és egy gasztro- kulturális negyedben fogunk sétálni, mely 2013 óta Krúdy Gyula (1878- 1933) író nevét viseli. Megfordulunk a Lajos utcában, Óbuda legrégibb kereskedő utcájában, Végül az 1784-ban alapított Goldberger-dinasztia gyárterületén vezet át a sétánk. Itt, elszakadunk a múlttól, a kortárs művészet világával ismerkedünk.

Séta időtartama: cca 60-70 perc   

A sétát vezeti: Péter Szilvia idegenvezető

Online közvetítést nézők számára: A közvetítés idejére kérjük, kapcsolják ki a mikrofonjukat és videókamerájukat. Kérdéseket chatben tehetik fel.

Ha regisztráció után 1-2 órával nem kapják meg a visszaigazoló e-mailt, akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a szükséges információkat. Kérem, hogy ha nem kapták meg a zoom linket, akkor legkésőbb 24 órával az esemény előtt jelezzék azt számunkra, mert a közvetítés alatt már nem áll módunkban ebben segíteni, nem tudjuk a műsor alatt a bejövő e-maileket figyelni.

Továbbá kérünk mindenkit, hogy mivel ez egy élő közvetítés, ezért legyenek figyelemmel a pontos kezdésre és csatlakozásra. A későn csatlakozók egy-egy bekapcsolt mikrofonnal megzavarják az adást és ezzel a már ott lévő nézők élményét rontják.