Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

100 szóban Budapest – Óriásplakát kiállítás

Címkék: Kiállítás
Esemény kezdete: 2020-11-17 00:00:00
Esemény vége: 2020-11-30 20:00:00

A 100 szóban Budapest pályázat idén sem marad kiállítás nélkül! Budapesten a Városháza Parkban óriásplakát kiállítás vár titeket az idei legjobb történetekkel, és a hozzájuk készült illusztrációkkal. A fák alatt pedig az elmúlt 7 év legjobbjait láthatjátok, olvashatjátok. Kész időutazás lesz nekünk is, úgyhogy várunk mindenkit sok szeretettel!

 

Ez az év úgy tűnik már csak ilyen. Eredményhirdetés helyett ezzel a kiállítással szeretnénk megünnepelni az idei legjobb 12+1 történet íróját, és illusztrátorát. Idén több, mint 2000 történet érkezett, ami rekordnak számít a pályázat életében. A zsűri idén Boncsár Sára színésznő, Szabó Benedek zenész és Závada Péter költő volt. A legjobb három történetíró, és a legjobb 18 éven aluli kategória győztese külön jutalmat kap, és a legjobb 100 történet megjelenik egy kötetben. A könyv november 17-től elérhető lesz a POKET automatákban és az interneten is. A pályázat együttműködő partnere Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand Zrt., akiknek ezt a kiállítást is köszönhetjük.

A 100 szóban Budapest pályázatról

Budapest mára igazi világvárossá vált, ahol minden percben, mindenhol történik valami. A képeslapok és a prospektusok leírásai mögött mi, budapestiek hétköznapi történetek millióit éljük át: a 100 szóban Budapest pályázat célja, hogy ezeket a személyes élménybeszámolókat tegye hozzáférhetővé, és ezeken keresztül közelebb hozza az embereket egymáshoz. A pályázóknak mindössze két szabályt kell betartaniuk: történeteik nem lehetnek hosszabbak 100 szónál, és valamilyen módon Budapesthez kell kapcsolódniuk.

A szervező és az ötletgazda: a Mindspace és a Fundación Plagio

A pályázat ötlete eredetileg a chilei Plagio csapat tagjainak fejéből pattant ki. Velük Santiagóban találkozott a Mindspace csapata, így honosodott meg itthon is ez a köztörténet. A kezdeményezés Chile legfontosabb irodalmi pályázatává nőtte ki magát az elmúlt 20 évben, és mára a félmilliót is meghaladja a beküldött történetek száma. A Mindspace egy nonprofit szervezet, amely többek között városi játékokat, kulturális és szakmai eseményeket szervez. Ilyen a 100 szóban Budapest pályázat is. Valami olyan, amitől egy kicsit más élmény lesz erre járni, itt lakni vagy alkotni.

További információ:
http://100szobanbudapest.hu
https://mindspace.hu