Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Egy (hat) jó színház a Rádayban?

Szeptember 24–26. között tartották meg a Ráday utcai színházak első közös fesztiváljukat, a reSTARTot. Az újraindulást ünneplő rendezvényt az első ötlettől az utolsó megvalósult programig egy szó, egy élmény uralta: a közösségiség.

2021 januárjában, amikor mindenki még csak reménykedett abban, hogy egyszer újra nyitva lehet a színházak kapuja, érkezett egy-egy meghívó e-mail egy nagyon egyszerű üzenettel az Itt és Most Társulat, a Karaván Színház, a Kettőspont Színház, a Pinceszínház és a Stúdió K Színház vezetőségéhez a MáSzínháztól: beszélgessünk!

Már az első találkozó alkalmával felmerült a közös fesztivál gondolata, amit aztán egy közösségi adománygyűjtő kampány és közös pályázás követett. A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, Ferencváros Önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, és számos önkéntes segítségével 2021. szeptember 24–26. között pedig megvalósult a reSTART Összművészeti Kulturális Fesztivál.

 

1200 ember vett részt az ingyenes és kedvezményes színházi előadásokon, workshopokon, illetve egyéb művészeti megmozdulásokon.

 

A közös színházi élményeket tekintve, sikerdarabok mellett, mint a Stúdió K Színház többszörösen díjazott Nero előadása vagy a MáSzínház Anya-e vagy? című monodrámája, olyan ritkán elérhető darabokat is láthatott az érdeklődők, mint Horváth Veronika költő szerzői estje az Itt és Mostban, a Hibrid, vagy a Reménytelen Konvoj Társulat Orgia vendégelőadása a Kettőspont Színház és Spirituális Ügynökségnél.

 

A részvételre építő programok közül kiemelkedően népszerű volt az alkotási lehetőség a Kispont Galériában, megtöltötték a társasjátékozók az Itt és Mostot, de több színházi nevelési előadás, improvizációs workshop, sőt, interaktív koncert is volt.

A VerShaker fesztiváli programjain Stark Ádám autista színész a MáSzínházban, Fodor Tamás, a Stúdió K alapítója pedig anyaszínházában verselt és beszélgetett Zoltán Áronnal. Ezek az alkalmak még az ősz folyamán elérhetőek lesznek a VerShaker youtube csatornáján.

 

De nem csak online kapcsolódhatunk a ferencvárosi teátrumokhoz. Egész évadban várja a nézőket a Ráday utca, ha különleges színházi élményekre vágyunk!

 

Pillanatképek a reSTART Fesztiválról