Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

A kanapén ülve sétálnak a fővárosban helyiek és turisták

  • 2020 december 07.

Népszerűbb a virtuális, mint a valóságos tárlatvezetés

Ötven-száz fős tömegek „sétálnak” együtt a belvárosban hétvégente, a résztvevők a Bevásárlóutca menedzsment őszi kanapétúráján keresztül ismerhetik meg a főváros legérdekesebb utcáit élő, zoom közvetítésen keresztül. A virtuális sétán egy idegenvezető mutatja be Budapest történelmét, és oszt meg érdekes helytörténeti részleteket az otthonról bekapcsolódó túrázókkal. A program ingyenes, azonban regisztrációhoz között, ugyanis a résztvevők egy egyedi linken csatlakozhatnak az élő sétához, és kérdezni is tudnak a különböző helyszíneken a tárlatvezetőtől.

 

Hétről hétre nő az őszi kanapétúrák résztvevőinek száma. A járvány helyzet miatt Zoom-on rendezett fővárosi tárlatvezetésekre hatalmas az érdeklődés, hiszen az idegenvezetőktől élőben kérdezhetnek a résztvevők, és még fázniuk sem kell a séta közben. A legutóbbi túrán Óbuda, előtte pedig a Népszínházutca helytörténeti érdekességeit ismerhették meg a résztvevők.

A soron következő kanapétúrán, december 11-én belső Ferencvárosban sétál majd a városrész helytörténésze és egy operatőr, akiket virtuálisan akár százan is követhetnek. Szombaton pedig a nagykörút titkait ismerhetik meg azok, akik regisztrálnak az eseményre a Bevásárlóutca Menedzsment weboldalán.