Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Zöldül a Gozsdu Udvar!

Új termelői és kézműves piacnak ad otthont a Gozsdu Udvar Pünkösd hétfőtől minden vasárnap (nyitó esemény: 2021. május 24., majd 2021. május 30-tól heti rendszerességgel).

A Gozsdu Green Market nem csupán egy piac lesz, hanem a szemléletformálás egy új helyszíne. A szervezők célja nem kevesebb, mint hogy a belvárosi lakók életvitelét fenntarthatóbbá, hulladékmentesebbé formálják, amellett hogy az ebben a témakörben tevékenykedő kézműveseket és kistermelőket segítsék. Ezt szolgálják a vásár keretein belül szervezett workshopok és egyesületi megjelenések.

“Szeretnénk, hogy a vasárnap ne csupán a munkára való készülődéssel teljen, hanem miközben megvesszük a hétre való elemózsiánk és a hozzá való hulladékmentes csomagolóanyagot, közben érezzük jól magunkat az utcazene hallatán, üljünk be egy jó kávéra, ebédre a szuperebbnél szuperebb éttermek közül valamelyikbe, majd akaratlanul is ragadjon ránk egy kis információ a fenntarthatóságról, a környezetvédelemről, a környezettudatosságról az egyesületi standok mellett elhaladva vagy a workshopokon, de a kézművesek is szívesen elmesélik hogyan is készül egy újrahasznosított anyagból készült ékszer vagy, hogy miért tesz jót a bolygónak, ha kenderből készülnek a ruháink."

Számos kategóriában találkozhatunk a vásáron a fenntarthatósággal. Azon felül, hogy természetesen lesznek őstermelői, kistermelői zöldségek, gyümölcsök, igyekszünk a legkülönfélébb, szószokat, savanyúságokat, eceteket, olajokat, lekvárokat, szörpöket, chilis vagy éppen csokis finomságokat elhozni nektek, lesznek még virágok is, de natúrkozmetikumok, szappanok, illóolajak és a fenntartható életvitelt segítő textilkiegészítők, azaz tárolók, kenyereszsákok, uzsonnás tasakok, de akár textilmaszkokat vagy éppen mosi-betéteket is találhat a vásárló. Textilen kívül egyéb lakásdekorációs termékeket is kínálnak az alkotók, mint makramék, kerámiák, beton vagy kosár kiegészítők, képek, órák és természetesen az ökodesign sem hiányozhat, ékszerek, ruhák formájában.

A jó piac ismérve viszont nem csupán az, hogy a vásárlók boldogan távoznak egy új, imádott darabbal, esetleg a heti élelmükkel, hanem az is, hogy az árusok is elégedettek! Fontos, hogy megtanuljuk értékelni azt a rengeteg munkát, amit a termékek készítői áldoznak a portékájukra, legyen szó művészeti alkotásról vagy egy finom sajtról. A kézműves ipart is rosszul érintették a korlátozások, sokuknak kellett szakmát váltani, de reméljük, megéri majd nekik visszatérni a szeretett munkájukhoz, és sok szép termékkel örvendeztetik meg a vásárlóikat. Segítsük a munkájukat azzal, hogy vásárlásunkkal őket támogatjuk!

Részletek és kiállítók a Gozsdu Green Market FB oldalán!