Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

VII. Miatyánk hete

Művészeti - közösségi fesztivál

 

Programok részletesen

 

október 2. (péntek) 19.00 óra

„ez a ti órátok és a sötétség hatalma” Lk. 22, 53

Emlékest

vértanúk és az áldozatok emlékére

Salkaházi Sára, Bernovits Vilma dr. Róna Andrásné dr. Jónás Magdolna, Fischer Béláné Féderer Leontin, Betlenné és fia Betlen István (a fűtő Pista)

Közreműködnek: Borbély Mihály fúvós és Dés András ütős, az estet szerkesztett és a szövegeket felolvassa Orbán György

Helyszín: a Bakáts téri katolikus templom altemploma (bejárat a szentély felől, hátulról)

Az eseményről on-line közvetítést adunk! https://www.facebook.com/MiatyankFesztival/

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, összesen 40 főt tudunk fogadni, a jelentkezés sorrendjében: szentferenc.regisztracio@gmail.com

A tárgyra vonatkozó irodalom és biblográfia a honlapon követhető: szentferencplebania.hu, Miatyánk Hete

 

 

 

október 3. (szombat) 19.00 óra

Film&Disputa a Vajdaságról

Dokumentumfilmek a MADOKE (Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete) közreműködésével

Lavro Ferenc: A megtartó atya, Utasi Jenő portréja

Utasi Jenő atya a vajdasági Tóthfaluban teljesít szolgálatot. Ő egy igazán fontos egyházfi, hiszen nem csak a szószékről segíti a híveket a magyarságuk megtartásában, hanem közösséget szervez, nyomdát és iskolát vezet, valamint közösségi teret épít. Ezek a közösségek megtartó erőt jelentenek, nem csak az atya szolgálati helyén, Tóthfaluban, de tágabb környezetében is. Utasi Jenő a megállíthatatlannak tűnő elvándorlási hullám közepette háborítatlan szigetet alakított ki saját plébániáján, hogy így találja meg saját és az általa gondozott emberek boldogulását, boldogságát.

Beszélgetés az alkotókkal!

Helyszín: Plébánia, külső hittanterem (1092 Budapest, Bakáts tér 13.)

 

 

 

 

október 4. (vasárnap) Szent Ferenc ünnepe – templombúcsú

Nagy Agape

A járványhelyzetre tekintettel ebben az évben nem elmarad, hanem átalakul a hagyományos Nagy Agape a templombúcsú ünnepi miséjét követően: őszi tartósélelmiszer - és pénzadományokat gyűjtünk a plébániai karitasz számára.

Elérhetőség: szentferencplebania.hu, Iroda

 

 

 

október 9. (péntek) 19.00 óra

Film&Disputa Ukrajnáról

Dokumentumfilmek a MADOKE (Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete) közreműködésével

Csuja László: Kilenc hónap háború

A KILENC HÓNAP HÁBORÚ egy kárpátaljai magyar fiú történetét meséli el az ukrán-orosz fegyveres konfliktus árnyékában. A 24 éves Jani társaival ellentétben nem menekül el a katonai behívó elől, hanem bevonul, és az életét is kockára teszi, hogy megtapasztalja a függetlenséget. Hamarosan a háború első vonalában találja magát, miközben anyja számolja a napokat hazatérésééig. Csuja László rendező (Virágvölgy) első dokumentumfilmjében érzékenyen és sokrétűen ragadja meg egy fiatal férfi belső küzdelmét, melyben az intim családi pillanatok és a mobiltelefonos selfie-kultúra hatására testközelbe kerül a háború. A Kilenc hónap háború világpremierjét a Szarajevói Filmfesztiválon tartották, ahol a dokumentumfilmes versenyprogramban elnyerte a zsűri különdíját.

Beszélgetés az alkotókkal!

Helyszín: Plébánia, külső hittanterem (1092 Budapest, Bakáts tér 13.)

 

 

 

Október 11. (vasárnap) 18.30

Tomkins Énekegyüttes koncertje Dobra János vezényletével

Támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

Az eseményről on-line közvetítést adunk! https://www.facebook.com/MiatyankFesztival/

 

 

 

Október 16. (péntek) 19.00

Film&Disputa a diktatúrákról

Dokumentumfilmek a MADOKE (Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete) közreműködésével

Dér András – Muhi Klára: A szabadság bolond körei

Az intapusztai „diliház” egy isten háta mögötti Batthyány-kastélyban van, távol a fővárostól. Az 1960-as-70es években legendás intézmény volt: a hétköznapi betegeken kívül épphogy megtűrt művészek és „rendszerellenes” arisztokraták éltek itt. Intapuszta volt az első humánus, kerítés nélküli munkaterápiás intézet Magyarországon. Virágkora az 1960-as évekre tehető, amikor Goldschmidt Dénes lett az intézet igazgatója. A reformpszichiáter egy speciális otthont – úgynevezett antipszichiátriai intézetet – hozott létre olyan embereknek, akik valamiért nem tudnak a „normális” világhoz alkalmazkodni. Ebben a különös közegben mind a betegek, mind az ápolók jól érezték magukat. Színházi előadást tartottak, saját rádióműsort vezettek, irodalmi antológiákat adtak ki és még sportversenyeket is rendeztek.

Utólag derült ki, hogy az alapító-vezető pszichiáter egyben a titkosszolgálatok ügynöke volt. Hogyan lehet és hogyan kell értelmezni a sokkoló helyzetet? Vannak-e és milyen tanulságai vannak a helyzetnek a mára? Különleges helyzet, vagy jóval gyakoribb, mint szeretnénk hinni?              

Beszélgetés az alkotókkal!

Helyszín: Plébánia, külső hittanterem (1092 Budapest, Bakáts tér 13.)