Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Tavaszi Tematikus Séták 2022 zárása

Három sétával zárjuk a Tavaszi Tematikus sétákat.

2022. június 17-én a Falk Miksa utcába, június 24-én pedig a Bartók Béla Boulevardra és a Ráday utcába látogatunk el! Ha valaki eddig lemaradt volna, akkor most még csatlakozhat!

 

2022. június 17. (péntek)

14.00

Régi tárgyak varázsa – műgyűjtők a Falk Miksa utcában

Antik kardokkal foglalkozik az egyik, art deco üvegekkel és táskákkal a másik. Két különböző személyiség, két különböző érdeklődési kör. Mégis van közös nevező: ahogy a szemük a mai napig felcsillan egy-egy különleges tárgy láttán. Mit szeretnek benne? Elmesélik nekünk. Moró Lajos fegyvergyűjtő, műkereskedő és Volent Éva, a Neo Deco lakásgaléria tulajdonosa lát vendégül bennünket mai sétánk során.

Találkozó: Columbo szobor (Falk Miksa utca – Szent István körút sarkán)

Séta hossza: 2 óra

Regisztrációs díj: 1.500,- Ft/fő, melyet előre utalással, illetve ha ez nem megoldható, akkor a helyszínen kell majd befizetni. Kérjük, hogy helyszíni befizetés esetén a részvételi díjat, amennyiben van rá mód pontos címletben hozzák magukkal.

Az utaláshoz a részleteket az alábbi e-mail címen történt regisztráció után, válasz e-mailben kapják meg!

Létszám: 20 fő

Regisztráció lezárult.

 

 


 

 

2022. június 24. (péntek) 

15.00

Kávéházi szemle a Bartók Béla Boulevardon

Folytatjuk időutazásunkat Újbuda főutcáján a Bartók Béla úton. Áprilisban a mesés, játékos, májusban a kreatív oldalát ismertük meg a BBB-nek. Júniusi sétánkon a kávéházak világa tárul elénk.

Az Aranykorban a kávéházak irodalmi, politikai, forradalmi és világmegváltó gondolatok színtere volt. Molnár Ferenc nem szerette ezt légkört, ellenben Karinthy írásainak nagyrésze kávéházak márványasztalon született. Pesten és Budán a törökidőkben, az úgynevezett kahvedzsik készítették az első kávés italt. Mikor nyílt meg Budán az első kávéház? Kik és hogyan alakították ki az első asztaltársaságot a Lágymányosi Pampákon? Izgalmas és mulatságos történetekkel bontakozik ki a kávézás történet, miközben sétálunk a Gárdonyi tértől a Kosztolányi térig. Sétánkat a Feneketlen tó szomszédságában, Alice csodaországát idéző különleges Kornél Kévázóban egy finom kávé, tea vagy üdítő elfogyasztásával fejezzük be.

Találkozó: XI. Budapest, Gárdonyi tér (szökőkút mellett)

Séta hossza: cca 2 óra

Sétát vezeti: Péter Szilvia idegenvezető

Séta részvételi díja: 1.500,- Ft/fő (mely nem tartalmazza a végállomáson történő fogyasztást, azt mindenki egyénileg fizeti meg a szolgáltató felé)

A részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztráció lezárult. 

A részvételi díj a helyszínen fizetendő. Kérjük, hogy a részvételi díjat, amennyiben van rá mód pontos címletben hozzák magukkal.

Létszám: 25 fő

 


 

2022. június 24. (péntek)

17.30

Nyitott szemmel!

Nyitott szemmel! címen indul séta a vendéglátóhelyeiről nevezetes Ráday utcában. A várostörténeti, építészettörténeti, gasztrotörténeti kalandozás közben közelről ismerkedünk meg karakteres belső terekkel: tervezett romkocsma, jazz-klub, amerikai filmes plakátok… több az érték, érdekesség, mint hinnénk!

Találkozó: IX. Budapest, Kálvin téren, a Ráday utca torkolatánál

Sétát vezeti: Dr. Orbán György projektmenedzser, Ráday Soho

Séta hossza: cca 2-2,5 óra

Részvételi díj: 1.500,- Ft/ fő (helyszíni fizetéssel)

Regisztráció: az alábbi űrlapon

A helyben fogyasztást ki-ki maga állja!

Létszám: 25 fő

Azonban a program itt még nem ér véget, másnap (június 25.) igazi kulturális kavalkádban lehet része annak, aki a Ráday utcába látogat. 

Június 25-én Múzeumok éjszakája. Aznap a Ráday utca három helyszínen vár vendégeket: Ráday Gyűjtemény (Ráday utca 1. - a volt Két oroszlán fogadó udvara), Helytörténeti Gyűjtemény (Ybl palota - Ráday u. 18.), Bakáts téri templom (az Ybl tervezte épület felújítást követő bemutatása). Programjaikat a muzej.hu honlapon lehet megtalálni. A Ráday színes-zenés, utcai táncbemutatóval egybekötött forgataggal várja a sétálókat. Kiemelt esemény: Roby Lakatos ad koncertet az utcán! Az utcai programok díjmentesek.

 

Regisztráció lezárult.

 


 

FONTOS!
A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata, aminek díja a fent jelölt részvételi díjban már benne van. Erre a megfelelő távolság betartása, valamint a környezeti zaj minimalizálása érdekében van szükség. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját fülhallgató használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.


Amennyiben regisztráció után 24 órán belül nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt (és a spam/levélszemét mappában sem találja), akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a szükséges információkat időben.


A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!