Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Még egy hét a lassulásból

December 24-ig tart a SlowXmas programsorozat

Kiállításokkal, karácsonyi vásárral, meghitt belvárosi utcákban tett sétákkal invitál mindenkit adventi kikapcsolódásra a SlowXmas programsorozata. Egészen december 24-ig ugyanis a zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak Budapest tematikus utcái: a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca).

 

Az utcák sajátos miliője ilyenkor otthonos, emberközeli viszonyaival segít az emberben felébreszteni az ünnepi hangulatot, aminek lényege egykor az összegzés, a leülepedés, az év értékelése volt. Budapest egykor virágzó, majd átmenetileg magára hagyott belvárosa az utóbbi években újjáéledt, és ezzel együtt új szerepet is kapott. “Az utcák együttműködése azt is jelenti, hogy lehet és érdemes is a saját vállalkozás keretein túl nézni” – vallják a szervezők, akik programjaikat a http://bevasarloutca.hu/slowxmas oldalon gyűjtötték össze.

 

A programok kavalkádjában az utcák összefogásából a környezettudatosság sem maradhat le a palettáról: a karácsonyi készülődést az öt utca összefogásában idén ugyanis a „zero waste” jegyében környezetbarát csomagolási technikákat bemutató workshopokkal, valamint SlowXmas textilszatyrokkal is támogatják, hogy aztán a résztvevők otthon az eldobható csomagolóanyagoknak búcsút intve öltöztessék fel ajándékaikat. De mégis hogyan? Ehhez adnak tippeket és tanácsokat a workshopok alkalmával, ahol olyan technikákat és ötleteket sajátíthatsz el, amit később a hétköznapokban is használhatsz, nem csak Karácsonykor. Ráadásul az utolsó workshopról sem marad le senki, december 20-án még az Art&Antique Streeten, azaz a Falk Miksa utcában található Nagyházi Galériában várnak minden regisztrálót.

 

Izgalmas programokat kínál a Bartók Béla Boulevard: kiállításokkal és finom falatokkal vár mindenkit a Faur Zsófi Galéria és a Hadik Kávéház, lesz továbbá természetfotó-kiállítás a BBB ArtSpaceben, december 21-én pedig a Rendezvénylakásban a Bauhaus-stílusban épült ház történetét mutatják be. A Ráday utcában előtérbe kerül a bor és a zene: főzhetünk például forralt bort csapatokban, és megversenyeztethetjük főztünket a Claro Bisztró törzsközönségével. Az iF Jazz Cafeban pedig ötféle bolgár bort kóstoltat meg a bolgár borok nagykövete, Rossen Tkacsenko. Az őshonos vagy éppen ritka fajták közvetlenül a borászoktól érkeznek, a fehér és a rozé mellett pedig a mediterrán világra jellemző testes vörösborokat is kóstolhatunk. A kávézóban a boroknál már csak a kísérő zene lesz élvezetesebb.

 

A Fashion Street a Women/Art/Fashion című kortárs művészeti kiállítással várják az érdeklődőket, de nem maradhat ki a programokból a Falk Art&Antique Street, azaz a Falk Miksa utca sem, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb kiállítások, képzőművészeti és iparművészeti munkák várják az igazán egyedi ajándékokért kutatókat. Nem szabad kihagyni a Nagyházi Galéria, vagy éppen a Bodó Galéria kínálatát sem, előbbiben ráadásul december 20-án 20 százalékos kedvezménnyel várnak mindenkit. A programokban részt vesz az utca számos más kiállítóhelye is: a MissionArt Galéria Németh Lajos festőművész munkáit, a Haas Galéria Modern klasszikusok munkáit kínálja eladásra. A KultUnioban, azaz a hatodik-hetedik kerület multikulturális negyedében december 19-én Legendás karácsonyi dalok címmel rendeznek szórakoztató rocktörténeti programot: Várkonyi Attila Dominique vendégként az örök és felejthető sztárokról mesél majd sok-sok zene társaságában.

 

Az adventi esemény a Bevásárló és Tematikus utcák Nonprofit Kft. (BUM) koordinálásában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósul meg.