Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

az épített, régészeti és természeti örökség INGYENES bemutatása

"2019-ben azokra a terekre irányítjuk a figyelmet, amelyek kifejezetten a szórakoztatást szolgálták: színházak, operák, mozik, bábszínházak, bálházak, báltermek, zenetermek és zenepavilonok, kávéházak, mulatók, bordélyok, klubok, szalonok épültek e célra. De olyan tereket is szívesen bemutatunk, amelyek később, funkcióváltással kerültek a szórakoztatás, szórakozás központjába, mint például egykori kastélyokból, kúriákból, ipari épületekbők kialakított művelődési intézmények vagy televízió/rádió székházak. Emellett olyan határterületekre is elkalandozhatunk, mint a tudományos céllal létrehozott intézmények (pl. könyvtárak), amelyek ugyanakkor az igényes szórakozást is szolgálták.

2019-ben is szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik megnyitják épületük kapuit az érdeklődők előtt. Várjuk azokat a szakembereket is, akik vállalják, hogy bemutatják az érdeklődőknek, milyen folyamatok szükségesek az örökség megőrzéséhez, megújításához, illetve milyen szándékok, gondolatok hoznak létre egy-egy új épületet, a jövő örökségét."

Forrás: oroksegnapok.hu

A Bevásárló és Tematikus utcák természetesen idén is csatlakoznak változatos programokkal a Kulturális Örökség Napjaihoz. A részletes programok várhatóan 2019. augusztus 21-én kerülnek fel és regisztrálni 2019. augusztus 26-tól lehet majd.