Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kell egy kis kikapcsolódás

  • 2020 április 01.

Fontos, hogy ezekben az időkben is szánjunk időt a kikapcsolódásra, lelki feltöltődésre!

Ezért most összegyűjtöttünk néhány olyan linket, ahol ingyenesen érhetők el színházi, zenei, irodalmi és más kulturális előadások, amivel ezekben a napokban is feltöltődhetünk élményekkel. 

 

Maradj Otthon! Fesztivál

 készítette: Weiler Péter

Részletek és friss napi információ a facebook oldalon!

 

 

Koronavírus: bezártak a múzeumok? Itt a virtuális tárlatvezetés!

 forrás: startlap.hu

Bár a koronavírus miatt világszerte bezárták kapuikat a múzeumok, mégsincs minden veszve! A kultúra kedvelőinek a koronavírus miatt sem kell lemondaniuk kedvenc elfoglaltságukról, ugyanis virtuális úton bebarangolhatják a kincseket rejtő épületeket. Részletes cikk és múzeumok ide kattintva!

 

 

Folyamatos ingyenes közvetítések és korlátlanul elérhető színházi előadások, koncertek

 forrás: papageno.hu

A koronavírus idejére több intézmény nyitotta meg digitális archívumát ingyenesen, több színház tesz elérhetővé előadás-felvételeket különböző csatornákon, színművészek olvasnak fel regényeket, meséket, mondanak verseket. Böngésszenek!

 

 

A ZENEAKADÉMIA IS CSATLAKOZOTT AZ EUROBALCON INTERNETES KEZDEMÉNYEZÉSHEZ

A párizsi és a lyoni Conservatoire közös felhívása nyomán először április 3-án, majd minden pénteken este 7-kor Marc-Antoine Charpentier Te Deumának jól ismert prelúdiuma szólal meg. A Zeneakadémia örömmel fogadta a felkérést: minden héten más oktatója játssza a dallamot erkélykoncerten. Részletek ITT!

 

 

Irodalom

 forrás: klikkout.sk

Bár mi jobban szeretjük még a nyomtatott, kissé gyűrött, agyon olvasott példányokat, ha valakinek most nincs lehetősége rendelni, akkor böngészhet néhány pdf formátumú könyv között az alábbi linken.

Kattintás ide

Akár hangos könyvek is elérhetők angolul az audible oldalán!

 

 

Tanulás, továbbképzés

Összegyűjtöttünk néhány linket, ahol különböző nyelveken és különböző formában kínálnak ingyenes képzéseket.

MediaPiac

5 perc angol

GreenFox Academy

Ivy League Courses

 

 

Sport

Persze akár mozoghatunk is egy kicsit, ha esetleg nincs kertünk és nem tudunk a szabadba menni, akkor jógázzunk vagy tornázzunk otthon.

Bartók Béla Boulevard ajánlásával a hétvégi jóga fesztivál részletek ITT

#mozogjotthonis