Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kalandos nyár Budapesten - fedezzük fel együtt a BUM utcáit

Járt már bevásárló és tematikus utcáinkban? Tudja mi rejtőzik egy-egy vállalkozás mögött? Megnézné Budapestet más szemszögből is?

Akkor jöjjön el, 2020. július-augusztusban csoportos és online sétáinkra. A csoportos séták alkalmával, limitált létszám és kellő elővigyázatosság mellett mutatjuk majd be egy-egy utcánkat. Kísérleti jelleggel, néhány sétát a fizikális és a virtuális térben egyszerre valósítunk meg, még inkább fokozva a közös élmény érzését. Két program pedig, ahogy május végén, csak a virtuális térben, továbbra is zoom segítségével lesz megtekinthető.

Júliusban két Duna-parti városrészbe látogatunk. Felkeressük Bächer Iván emlékét idézve „Lipócia’’ fő utcáját, a Pozsonyi utat egy 60 perces online séta keretében. Másnap a Váci utca északi részén sétálunk (90 percben) a Váci kaputól a Duna-partig, ahol a történelmi Pest létrejött.

Július utolsó hétvégéjén két „gasztroszigetre” látogatunk, melyek létrejöttükkel a Ráday utca és a Liszt Ferenc tér arculatát lényegesen átformálták.

Az augusztusi hétvégeken elmerülünk a művészetekben. Először a ma világmárkákat felsorakoztató Fashion Streetet, a divat utcáját járjuk be 90 perces sétával. Másnap a budapesti tűzfalakat díszítő két art paint csapat – a Színes Város és a Neopaint – munkáival ismerkedünk 60 perces online-sétán.

Augusztus utolsó hétvégéjén átutazunk a „lágymányosi pampákra”, ahogy Karinthy nevezte a városrészt, ahol most rá, író és művésztársaira emlékezünk, amikor a Bartók Béla Boulevardon a Hadik kávéházig sétálunk (90 percben). Másnap a dunai széltől védett, falomboktól árnyas Falk Miksa utca galériáiba látogatunk.

 

4 tematika –

  1. Dunapart – Pozsonyi út (online) és Váci utca északi rész, Haris (csoportos séta)
  2. Gasztrokaland – Ráday (online és csoportos), Liszt (online és csoportos)
  3. Modern művészet és divat – Fashion Street (csoportos), KultUnio falfestések (online)
  4. Galériák kincsei – Bartók (csoportos) és Falk (csoportos)

 

Időpontok:

2020. július 17. 15:00 – Duna-part - Újlipótváros - Pozsonyi út – Bíró Gábor idegenvezető (csak ONLINE zoom alkalmazáson keresztül)

2020. július 18. 11:00 – Duna-part - Belváros-Lipótváros - Északi Váci utca, Haris – Turi Olga idegenvezető (csoportos, élő idegenvezetés, Tourguide (VOX))

2020. július 24. 16:00 – Gasztrokaland - Ráday-Kultucca – Orbán György idegenvezetésével (csoportos és ONLINE) Tourguide (VOX)

2020. július 25. 17:00 – Gasztrokaland - Liszt Ferenc tér – Péter Szilvia idegenvezető (csoportos és ONLINE) Tourguide (VOX)

2020. augusztus 14. 14:00 – Fashion Street, a divat utcája – Kozák Attila idegenvezető (csoportos, élő idegenvezetés, Tourguide (VOX))

2020. augusztus 15. 11:00 – KultUnio - Budapest színei: Street Art séta a Zsidónegyedben – Lakos Borcsa (csak ONLINE zoom alkalmazáson keresztül)

2020. augusztus 28. 15:00 – Galériák kincsei - Bartók Béla Boulevard – Kerepesi Mária idegenvezető (csoportos, élő idegenvezetés, Tourguide (VOX))

2020. augusztus 29. 11:00 – Galériák kincsei - Falk Miksa utca újratöltve – Balázs Kata idegenvezető (csoportos, élő idegenvezetés, Tourguide (VOX))

 

8 időpont és 8 helyszín. Az online programok 60 percesek, a csoportos séták 90 percesek.

Most a júliusi programokra lehet regisztrálni. Az augusztusi programokra, a regisztráció augusztus elején nyílik meg.

 

ONLINE közvetítés

Idegenvezetőink élő adásban, a helyszíneken kalauzolják Önöket okos készülékük segítségével egy zoom meeting keretében, ahová Önök is bekapcsolódhatnak az online térben, mintha csak egy hagyományos sétán lennénk. Ezt otthonukból, kényelmesen tehetik meg. Nem kell más hozzá, csak egy olyan eszköz (telefon, tablet, laptop, pc), amin nézni tudják a "közvetítést". Ennél a programnál csak online kapcsolódásra van lehetőség, személyesen nem tudjuk Önöket a helyszínen fogadni.

Chat formájában bármikor megoszthatják velünk észrevételeiket. Ha rendelkeznek mikrofonnal, akkor a séta végén szóban is feltehetik a kérdéseiket. 

Az Önök számára a részvétel ingyenes, csak internetkapcsolattal, egy megfelelő eszközzel és a zoom applikációval kell rendelkezniük, hogy részesei legyenek ennek az élménynek.

Az esemény regisztrációhoz kötött, a visszaigazoló e-mailben kapják meg az adott séta zoom meghívóját és a leírást, miként tudnak csatlakozni. A feltüntetett időpontok a séta kezdését jelölik, ezért javasoljuk, hogy 10-15 perccel korábban már jelentkezzenek be a felületre és ellenőrizzék a készüléküket, hogy jól hallják és látják a „közvetítést”. Ha regisztráció után 1-2 órával nem kapják meg a visszaigazoló e-mailt, akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a hozzáférést.

 

CSOPORTOS séta

A létszám 15 főben limitált, továbbá kötelező a Tourguide (VOX) készülék használata. Erre a megfelelő távolság betartása érdekében van szükség. Javasolt a maszk vagy sál használata, amit kérjük, hogy hozzon magával, hogy ha egy üzlet belső terébe megyünk, akkor megfeleljünk a hatályos szabályoknak. A VOX készülék bérlése 500,- Ft/fő, mely összeget kérjük, hogy legkésőbb a séta előtt 3 nappal utaljon el számunkra, hogy meg tudjuk rendelni azokat. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, amennyit megfizettek, viszont enélkül nem vehetnek részt a sétán, mert az idegenvezető nem tud maszkot viselni és nem állhatnak közvetlenül mellé.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

Az utalás részletei, illetve az indulási pont a visszaigazoló e-mailben található majd. Amennyiben regisztráció után 1-2 órán belül nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt, akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a szükséges információkat.

 

Megjegyzés: Lesz két program, ami kísérleti jelleggel egyszerre valósul meg fizikális és online térben július végén. A regisztráció itt nem felcserélhető, tehát ha Ön a csoportos sétára jelentkezik, akkor azon várjuk, ha csak az online közvetítést nézi, akkor azon. 

Az online közvetítésről felvétel készül, így ha Ön hozzászól mikrofon segítségével, akkor az is rögzítésre kerül. Továbbá a csoportos sétákról hang és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promociós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

Az esemény a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) koordinálásában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósul meg.

 

 

Programok

 

2020. július 17. (péntek) 15:00 

Duna-part - Újlipótváros - Pozsonyi út - ONLINE

Kezdés: 15:00

Program időtartama: 60 perc

A sétán megszólaló vállalkozók:

Közvetítést vezeti: Bíró Gábor idegenvezető (csak ONLINE zoom alkalmazáson keresztül)

Pozsonyi Piknik az idén nem kerül megtartásra, helyette szeptemberben minden vasárnap 19.00 órától Piknik Estek lesznek a Szent István Parkban. Ezeken a meghitt hangulatú esteken a Piknik rendezvények emblematikus előadóit láthatják a színpadon, így garantáltan mindenki átélheti az igazi Pozsonyi Piknik életérzést, csak idén egy kicsit másképpen. További információk ITT!

Video a sétáról megtekinthető ITT!

 

 

2020. július 18. (szombat) 11:00 

Duna-part - Belváros-Lipótváros - Északi Váci utca, Haris - CSOPORTOS

Kezdés: 11:00

Program időtartama: 90 perc

A sétán megszólaló vállalkozók:

Sétát vezeti: Turi Olga idegenvezető (csoportos, élő idegenvezetés, Tourguide (VOX))

Sétáról a rövid video megtekinthető ITT!

 

 

2020. július 24. (péntek) 16:00

Gasztrokaland - Ráday-Kultucca

Kezdés: 16:00

Útvonal: a Ráday utca vendéglátó teraszai, éttermei (a Bakáts térig)

Program időtartama: 90 perc

A sétán megszólaló vállalkozók:

  • Berzsenyi Farkas az INPUT kitchen and bar üzletvezetője - meglepetés vendéggel
  • Hoffmann György az IF Jazz Cafe tulajdonosa - egy kis hűsítővel várja a vendégeket

Sétát vezeti: Orbán György projektmenedzser (csoportos és ONLINE) Tourguide (VOX)

Sétáról rövid video megtekinthető ITT!

 

 

2020. július 25. (szombat) 17:00

Gasztrokaland - Liszt Ferenc tér 

Kezdés: 17:00

Program időtartama: 90 perc

A sétán megszólaló vállalkozók:

Sétát vezeti: Péter Szilvia idegenvezető (csoportos és ONLINE) Tourguide (VOX)

Sétáról rövid video megtekinthető ITT!

 

 

2020. augusztus 14. (péntek) 14:00 

Modern művészet és divat - Fashion Street, a divat utcája

Kezdés: 14:00

Program időtartama: 90 perc

A sétán megszólaló vállalkozók:

Sétát vezeti: Kozák Attila idegenvezető (CSOPORTOS) Tourguide (VOX)

Sétáról rövid video megtekinthető ITT!

 

 

2020. augusztus 15. (szombat) 11:00 

Modern művészet és divat - KultUnio - Budapest színei: Street Art séta a Zsidónegyedben (ONLINE)

Kezdés: 11:00

Üzen nekünk az utca, a csempemozaik, a graffiti, az oszlopra ragasztott matricák vagy éppen a szürke házak tengerében a színes falak is. De vajon mit?
Körbejárjuk a street art jelenséget; többek között lesz szó az op artról és a stílus atyjáról, Victor Vasarely-ről, Színes Városról, tűzfalakról, stencilekről, paste-upokról és sok más technikáról, ami információt rejt számunkra. Fejtsük meg együtt!

Útvonal: Károly krt.- Wesselényi - Rumbach - Kazinczy/Dob utca

Program időtartama: 60 perc

A sétán megszólaló vállalkozó:

  • Printa, online interjú Majoros Zitával a Printa alapítójával

Sétát vezeti: Lakos Borcsa

 

 

 

2020. augusztus 28. (péntek) 15.00

Galériák kincsei - Bartók Béla Boulevard 

Kezdés: 15:00

Program időtartama: 90 perc

A sétán megszólaló vállalkozók:

Sétát vezeti: Kerepesi Mária idegenvezető (CSOPORTOS) Tourguide (VOX)

 

 

 

2020. augusztus 29. (szombat) 11.00

Galériák kincsei - Falk Miksa utca újratöltve - az előzetes regisztráció lezárult

Kezdés: 11:00

Program időtartama: 90 perc

A sétán megszólaló vállalkozók:

Sétát vezeti: Balázs Kata idegenvezető, újságíró, műtárgybecsüs (CSOPORTOS) Tourguide (VOX).