Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bartók Béla Boulevard 2020 - márciusi programajánló

Itt a tavasz, indul a zsongás a Bartók Béla Boulevardon is! Tartson velünk és szemezgessen a márciusi programok közül!

2020. március 3. (kedd)

Cinétique II / csoportos kiállítás

Párizs, Bázel, Hamburg és Bécs után a CINÉTIQUE II kiállítás Budapesten tekinthető meg.
Kedves Gergő, küldöm a HáromHét Galéria programját.

Fabrice Ainaut (F), Milija Belić (F), Christine Boiry (F), Francesco Camponovo (CH), Michel Debuly (F), David Fahey (IRL), Eva Francova (CZE), István Haász (HU), Wilmer Herrison (F), Barbara Höller (AUT), Jara Hernan (F), Renate Kasper (D), Francoise Kulesza (F), Mitsouko Mori (F), Alex Pariss (F), Anne Rose Regenboog (NL), Luisa Russo (I), Gregorio Siem (VEN), Muneki Suzuki (F), Ada Weber (CH), Marian Weber (CH)

Kurátor: Milija Belic
Társszervező: OSAS Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület

További részletek >>

 

 

2020. március 5. (csütörtök)

Kutatva Élni Egész Életet

Veress Tamás emlékkiállítás megnyitó 19.00-21.00

Tranzit Art Cafe (1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér)

További részletek >>

 

 

Baba Capoeira a Bartók Pagonyban _ 2020

(see English below)
A Baba Capoeira a legjátékosabb szabad mozgásművészet 1-3 éves babáknak. A foglalkozásokon a babák csak természetes mozdulatokkal játszanak, amiket egyébként minden gyerek gyakorol a kanapén, a földön, a játszótéren, ahol éppen jól esik neki. Kúszás - mászás előre, hátra, oldalra, guggolás, ugrások, járások, kézenállás variációk. Ezek a mozgások ebben az életkorban rendkívül fontosak az idegrendszeri és testi fejlődéshez (koordinációs képesség, izomtónus-szabályozás, egyensúlyérzék, izomerő) . A babák megfigyelik a mozgást, és a saját kreativitásuknak teret engedve leutánozzák azt, miközben képesek figyelni a zenére, dalokra, ritmusokra is. Igazi autentikus brazil és afrikai hangszereken játszanak. Érzékelik a hangszerek anyagát, hallják a ritmust és rendkívüli beleéléssel zenélnek ők is - szabadon. A magyar és portugál gyerekdalocskák és mondókák segítik őket ráhangolódni a mozgásra.
Részvételi díj:
1 alkalom 2.000 HUF / gyerek vagy 6 alkalmas bérlet 11.000 HUF
Örülök, ha regisztrálsz FB-on, de nem kötelező.
A www.facebook.com/gyerekter oldalon még válogathatsz 3 év alatti gyerekeknek szóló programokból.

Capoeira for babies and toddlers is one of the most playful performing art based on free play and free music. Children move and play around with very natural movements that they practice basically any time and anywhere (on the couch, on the ground, at the playground, etc...) Crawling forward, backward, crouching, jumps, walks and hand stand variations. These movements are vital in this age in the development of the nervous system. It supports the coordination skills, proprioception, balance and strength. Children observe the movement and they imitate and copy it based on their own creativity while they also pay attention to music and tunes and rhythm. They play on authentic Brazilian instruments. They feel, they touch, they hear, they move and play music freely, in a playful way.
Price:
HUF 2.000 / child / class or buy a 6-class pass for HUF 11.000
No pre-registraion is necessary, just hop in on Thursdays from 11:30 at Bartók Pagony.
Check out other workshops for babies and toddlers at www.facebook.com/gyerekter.
Hope to see you soon!

 

 

2020. március 7. (szombat)

11:00

Hadik Brunch Sheila Hetivel és Péterfy Borival

Sheila Heti - író
Péterfy Bori - színész, énekes
a sorozat szerkesztője - Ott Anna

Mit jelent pontosan az anyaság? Mit nyerünk, és mit veszítünk, ha a gyermekvállalás mellett döntünk?
Sheila Heti, a magyar származású, Torontóban élő író nagy port kavaró, különleges regénye ezeket a kérdéseket feszegeti.
Az elbeszélő egy harminchat éves nő, aki a társadalmi és a
belső nyomás hatására is úgy érzi, döntésre kell jutnia. De biztos elképzelések híján mi segíthet? Mi történik, ha elménk és ösztöneink között nemhogy összhang, de jóformán kapcsolat sincs?
A narrátor vívódása és döntésképtelensége időnként szívbe markoló, máskor humoros, miközben a szöveg szenvedélyessége magával ragadja, a tűpontos megfigyelések pedig zavarba ejtik az olvasót.

A márciusi Hadik Brunchon a Változások könyvéről beszélgetünk a könyv írójával és Péterfy Borival.

A beszélgetésen szinkrontolmácsolást biztosítunk.
A Libri Könyvkiadóval közös szervezésű program.

Várunk titeket szeretettel!

A regisztráció kötelező:
https://forms.gle/dDJz8bpzindXNXhh9

Belépő az esemény előtt, a helyszínen 1750 Ft.

A program 11:00-kor kezdődik, kapunyitás/reggeli 10:00-től.

További részletek >>

 

 

2020. március 9. (hétfő)

20:00

Tadhg Daly | Béla, Budapest + support: Kállay Saunders

Tadhg Daly /UK is on Europe tour!

Tadhg Daly is a Jersey born Irish indie pop artist who's already making waves in the UK. The London-based artist has performed at various UK & EU shows. Among others, he's been selected to play at Boomtown Fair and the Isle of Wight Festival. He shared the stage with James Blake and James Morrison. He has released his new single “Stuck In The Middle” and follow up single “For Love” to critical acclaim, “Stuck In The Middle” racking up over 50,000 streams on Spotify in its first month.

Special guest: Kállay Saunders - coming with an acoustic set!

Doors: 7.30pm
Start: 8pm
Tickets on door: 1500HUF

//

Tadhg Daly /UK Európa turnén!

A Jersey-ben született ír indie-pop énekes, aki már visszhangzik az Egyesült Királyságban. A londonban élő zenész számos brit és európai koncertet adott. Többek között a Boomtown Fair és az Isle of Wight fesztiválon is játszott. Többek között James Blake-el és James Morrison-al is megosztotta a színpadot. Megjelent új kislemeze, a „Stuck In The Middle”, és a „For Love”, melyek hatalmas elismerést kaptak, a „Stuck In the Middle” több mint 50.000 streammel a Spotify-on a megjelenést követő hónapban.

Vendég: Kállay Saunders - aki egy akusztikus szettel érkezik!

Kapunyitás: 19:30
Kezdés: 20:00
Jegyek az ajtónál: 1500

https://open.spotify.com/artist/59HyKDC9r5zpdyq5eraay1?si=2MesMYlfS6WfQ47ZaSwyzQ

 

 

2020. március 10. (kedd)

16.00

Genette, a szerszámkészítő

HELYSZÍN: KELET STÚDIÓ (a kávézó bejáratától balra, az udvarról nyílik)

A Helikon Irodalom- és Kultúratudományi Szemle lapszámbemutatója. Beszélgetnek: Angyalosi Gergely, Z. Varga Zoltán, Bene Adrián.

Moderál: Földes Györgyi.

A 2018-ban elhunyt Gérard Genette a francia irodalomtudomány egyik legfontosabb képviselője volt a 20. század második felében. Elméleti munkáit számos nyelvre lefordították, ezért túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ezredfordulóra már világhírű volt, akinek a műveit ma is rendszeresen használják az egyetemi oktatásban az Egyesült Államoktól Japánig. Hosszú ideig „formalista”, vagy „strukturalista” poétikusnak és irodalomkritikusnak könyvelték el, aki évtizedeken keresztül azon fáradozott, hogy újabb és újabb eszközöket fabrikáljon az irodalmi művek megközelítéséhez (Figures I-V, 1966-2002). Roland Barthes köréhez tartozott, s így fontos szereplője volt a francia strukturalizmus nagy korszakának. 1970-ben Tzvetan Todorovval együtt megalapította a Poétique folyóiratot, amely szemléletében már eltért a klasszikus strukturalizmustól. A kilencvenes évek közepén kutatásainak egy újabb fejezetét nyitotta meg az esztétika irányába, beágyazva ezzel a poétikai kutatásokat egy jóval általánosabb teoretikus közegbe (L’oeuvre de l’art I-II, 1994-1997). Az ebben a témakörben írott műveiben az angolszász és a kontinentális esztétikai tradíciók ötvözésére tett fontos kísérletet.

 

 

2020. március 18. (szerda)

Márk & Jason (MÖRK) // Béla Budapest

Mit csinál Zentai Márk és Szeifert “Jason” Bálint, ha épp nem a Mörkkel járják az ország vagy Európa nagyszobáit és nagyszínpadait? Jamelnek ketten. Nem csak Mörk dalokat, de a Soul, Blues és Pop műfajok legnagyobb kedvenceit is megszólaltatják Ray Charlestól a Gorillazig...

A koncertre limitált pédányszámban, kizárólag online értékesítünk jegyet!
jegyár: 1500ft
Az jegyértékesítés kezdete: Február 28

kapunyitás: 19:00

A koncerten hang és video felvétel készül.
A koncert az NKA Hangfoglaló pályázatának támogatásával valósul meg.

 

 

2020. március 22. (vasárnap)

Lame Tasting

KÓSTOLJ ÉS NYERJ
Komolytalan sörkóstoló komoly kihívásokkal. A Lame tasting egy olyan sörkóstoló játék, amit az is tud élvezni, aki nem ért a sörökhöz, de imádja meginni. Készítsétek fel érzékszerveiteket és májatokat a kalandra és győzzön a legjobb csapat!

▲ A sörkóstoló játék ára: 5.000 Ft.
▲ A játékra szóló helyeink korlátozott számúak, a részvételhez előzetes foglalás mindenképpen szükséges!
▲ A belépőjegyek megvásárolhatóak a KEG sörművházban és online: https://tixa.hu/KEG_20200223_lametasting?fbclid=IwAR1jpVu6pqzrcuOuzIJy_UvYQIFlxNiM_16A0Vdaz9XSnPgklxCfJZvEi6Q


7 izgalmas kóstoló körrel várunk titeket, amelyek mind különböző játékos feladatok elé fognak állítani benneteket. A játék alatt 14 különböző csapolt sört kell végigkóstolni, de ne izguljatok, nem célunk, hogy a detoxba kössetek ki! Sörmesterünk nem csak a sörök megfelelő mennyiségéről gondoskodik, hanem arról is, hogy minél többet megtudhassatok róluk. Természetesen nem kizárt, hogy kicsit hangosabban fogtok beszélni a program végén, vagy nehezen fogjátok tudni abbahagyni a röhögést.