Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Bartók Béla Boulevard 2020 - januári programajánló

Bár kint hideg van, a Bartók Béla Boulevard januárban is számos kreatív és szívmelengető programmal vár!

 

2020. 01. 07.

Sörmillenium a Sörművházban!


2018 májusa óta az a célunk, hogy minél több jó és érdekes italt mutassunk be vendégeinknek. Ezt a feladatot komolyan vesszük, ennek egyértelmű mutatója, hogy működésünk 20. hónapjában az 1000. féle tételt tesszük csapra. Hogy mi lesz ez a sör, az még titok. De azt már most eláruljuk, hogy aznap este minden sörünket 1000 forintos áron csapoljuk le számotokra.
(Természetesen a 800-900 forintos sörök árát nem emeljük meg, csak az 1000 Ft felettiekét csökkentjük 1000-re. A drága sörök esetében, amelyeket decire is mérünk, 2 dl-re, az összes többi esetében 4 dl-re vonatkozik az akció. Feleennyi is kérhető, a szokott módon feleannyi pénzért, azaz 500 forintért.)

 

 

2020. 01. 10.

Quizzone Kupa 17. - Tranzit


Szeretettel várunk minden kvízezni, vacsora és italozás közben okosodni vagy okoskodni vágyót az országos bajnokságunk küzdelmeibe.
A kvízek természetesen önállóan, egymástól függetlenül lejátszhatók, bármikor bekapcsolódhattok és kipróbálhatjátok magatokat!

A játék során 66 izgalmas, szórakoztató és izzasztó kvízkérdésre kell válaszolnotok 8 különböző játékblokkban.

Remek hangulat, sok nevetés, értékes nyeremények.
A részvétel természetesen INGYENES, nevezési díj nincs, de az elvárt minimális fogyasztás 1200-1500 Ft/fő.

A csapatok maximális létszáma pontlevonás nélkül 7 fő, de jöhettek 8-an is, viszont akkor -3 ponttal indultok.

A jelentkezés itt, az esemény üzenőfalán csapatnév és létszám megadásával lehetséges.

Bemutatkozó videónk:
http://www.youtube.com/watch?v=5RzBmqZwhBM&feature=youtu.be

Bajnoki szabályzat:
https://www.facebook.com/notes/quizzone/vi-quizzone-kupa-orsz%C3%A1gos-kv%C3%ADzbajnoks%C3%A1g-20192020/2419434584792644/

Ne felejtsetek el időben jelentkezni, és hívjátok játékra ismerőseiteket is! :)

Részletek

 

 

2020. 01. 11.

Rumini Tükör-szigeten könyvbemutató


Tartsatok Ruminival Tükör-szigetre!

2020. január 11-én 15.00-18.00 óra között várunk benneteket a Bartók Pagonyban egy fergeteges kalandra!
Az esemény regisztrációhoz kötött!

 

 

2020. 01. 18.

Hadik Brunch Enyedi Ildikóval


Enyedi Ildikó - filmrendező, forgatókönyvíró
a sorozat szerkesztője - Ott Anna

A januári Hadik Brunch vendége, Enyedi Ildikó, aki szeptemberben fejezte be új filmjének forgatását és először nálunk beszél majd a munkáról.
Füst Milán irodalmi Nobel-díjra nevezett és több, mint húsz nyelvre lefordított regényét, a Feleségem történetét dolgozza fel a film, melynek forgatókönyvírója és rendezője is Enyedi Ildikó.

"Kamaszkorom nagy felfedezése volt ez a regény. Az a gazdag, Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos világ, amelyben Störr Jakab, ez a szeretnivalóan, fájdalmasan becsületes hajósember mozog, nem csupán dekoráció. Épp ez által, elemi módon, az érzékeinken keresztül értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. Egy szerelmi történet álarcában erről beszél a regény, és erről beszél majd ez a film is." - Enyedi Ildikó

Várunk titeket szeretettel!
A regisztráció kötelező:

https://docs.google.com/forms/d/14vETxJekwn73Lgw2ZuptzXf9NvjatKuFRoswho4JupY/viewform?ts=5df7b246&edit_requested=true

Belépő az esemény előtt, a helyszínen 1750 Ft.

A program 11:00-kor kezdődik, kapunyitás/reggeli 10:00-től.

Részletek

 

 

2020. 01. 20.

A barátunk lenne-e Beethoven?


Hozzuk le a nagy zeneszerzőket az emberek közé! A zenészek bibliájaként számon tartott Grove lexikon szócikkei is gyakran tartalmaznak a komponisták kapcsán egy “Személyes jellemvonások” című fejezetet, és sokszor beszélünk arról, vajon mennyire befolyásolták az életesemények a művek keletkezését, azok nyílt vagy rejtett mondanivalóját. A zeneszerzők is ettek, ittak, szerettek, gyűlöltek, szórakoztak. Viszont leggyakrabban megrendelésre komponáltak, azt se felejtsük el! Tóth Endre - zenetörténész / musicologist sorozatából nem elsősorban a műveket ismerheti meg a hallgatóság, hanem magát az embert, azokat a tulajdonságokat, amelyeket lehet szeretni vagy utálni, de mindenképp emberiek, és ezek megismerése után (talán) a zenét is másképp hallgatjuk majd. Miközben belehallgatunk egy-egy műbe, kirajzolódik a zeneszerző személyisége is.

A 2020-as Beethoven-emlékévben elsőként Beethovent ismerhetjük meg.

Részletek

 

 

2020. 01. 27.

Magány


Az egyedüllétet és magányt legtöbbször csak negatív jelenségnek tartjuk. Mindazonáltal emberi létezésünk egészen alapvető dimenziójáról van szó, mivel bizonyos egzisztenciális alaphelyzetekben – szorongás, halál – lényegileg egyedül, s így magányosak vagyunk. Hogyan gondolkodjunk a magányról? Társas vagy végső soron magányra ítélt lények vagyunk? Van-e olyasmi, amit magány helyzetei nyújtanak, esetleg tisztáznak számunkra? Vendégeink és a közönség közreműködésével a beszélgetés ezeket és ezekhez hasonló kérdéseket törekszik valamelyest megvilágítani.

Résztvevők: Lubinszki Mária filozófus, pszichológus (Miskolci Egyetem), Kőváry Zoltán pszichológus, zenész (ELTE)

Moderátor: Olay Csaba (ELTE)

Világnézetünk alapjai azok a kérdések és válaszok, melyek felmerüléséhez nem kell más, mint az életünk, a dilemmáink, a választásaink, az értékeink - egyszóval: tudatos állásfoglalásunk és gondolkodásunk. A Kelet Kávézó és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Filozófia Intézetének beszélgetéssorozatában a legfontosabb, leghúsbavágóbb kérdéseken és válaszokon gondolkodunk együtt a közönséggel.

Részletek

 

 

2020. 01. 29.

Csehov 160!


Ki volt Anton Pavlovics Csehov? Miért vagyunk zavarban ha novelláit olvassuk? Miért nem tudjuk eldönteni, hogy könnyesre röhögjük magunkat, vagy bőgjünk szereplői esetlenségein? Miért kapkodjuk a levegőt, mikor tátott szájjal, egymás után olvassuk abszurdabbnál abszurdabb hőseit, akikről nehéz eldöntenünk, hogy Csehov fejéből pattantak ki, vagy kínosan élénk portrék kortársairól, vagy egyenesen hiperrealista kórképek rólunk?
Ezeknek próbálunk végére járni Pintér Borival és Fábián Lacival január 29-én este, Csehov 160. születésnapjának előestéjén a Bélában.

Részletek