Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Nemzeti Filharmonikusok kedvezményes ajánló - szeptember

  • 2018 szeptember 13.

Alább megtalálja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2018/2019 évadának első kedvezményes ajánlatát.

A kedvezményes jegyvásárlás online, kényelmesen és gyorsan, bankkártyás fizetéssel érhető el.

Az adott program jegyvásárlási linkjére kattintva válassza ki ülőhelyét; a jegyek kosárba helyezését követően a Kuponkód felülethez írja be a FILHARM30 kuponkódot, így tudja érvényesíteni a 30% kedvezményt.

KIEMELT PROGRAMJAINK

 

„XX. századi magyar zene” (Kobayashi bérlet 1.)                     JEGYVÁSÁRLÁS
A NEMZETI FILHARMONIKUSOK ÉVADNYITÓ HANGVERSENYE 

2018. szeptember 25. kedd, 19:30 - Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

JEGYÁR KEDVEZMÉNY 30%

LIGETI: Concert Românesc                                                  

BARTÓK: I. zongoraverseny

DOHNÁNYI: II. szimfónia

Ránki Fülöp – zongora

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Hamar Zsolt

Bartók Béla I. zongoraversenyének ősbemutatója 1927. július 1-jén volt Majna – Frankfurtban Wilhelm Furtwängler vezényletével és a szerző közreműködésével. Budapesten 1928. március 18-án került bemutatásra. A szólót akkor is Bartók játszotta, a Filharmóniai Társaság zenekarát Dohnányi Ernő vezényelte. Ebben a műben a zenekar és a zongora teljesen egyenrangú: szinte szünet nélkül, kéz a kézben vállalják a játékot, és osztoznak a motívumokon, átveszik egymás kezdeményezéseit. A mű megszólaltatásra csak azok képesek, akik nemcsak manuálisan, de vad temperamentummal tudják legyőzni a Bartók szerint is nagyon nehéz szólamot. Ilyen kvalitású művész az 1995-ös születésű Ránki Fülöp, aki 18 éves kora óta játssza Bartók I. zongoraversenyét. Kocsis Zoltán az egyik közös szereplésük kapcsán azt nyilatkozta róla, hogy „Fülöp a zeneirodalom legnehezebb, legigényesebb, technikailag a legnagyobb követelményeket támasztó darabjait játssza… talán Fülöpöt a legkönnyebb kísérni az összes eddigi szólistáim között".

 

 

 

„Fauré, Dutilleux és Ravel” (Kocsis bérlet 1.)                           JEGYVÁSÁRLÁS

2018. október 4. csütörtök, 19:30 - Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

JEGYÁR KEDVEZMÉNY 30%

FAURÉ: Cantique de Jean Racine, op. 11                             

FAURÉ: Pavane

DUTILLEUX: Csellóverseny (Tout un monde Lointain)

RAVEL: Daphnis es Chloé – a teljes balettzene  

Várdai István – cselló

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Bertrand de Billy

Csodálatos francia menüt állított össze az egyik legnépszerűbb sztárkarmester, Bertrand de Billy. A Párizsban született, a Nemzeti Filharmonikusokhoz rendszeresen visszajáró dirigens főleg operákat vezényel, de koncerttermi művekben is jó szolgálatot tesz a kiváló dramaturgiai és drámai érzék, főleg az olyan nagyszabású kompozíciókban, mint amilyen Ravel katartikus befejezéssel megkoronázott balettje. A kórus nemcsak ennek fináléjában, hanem Fauré zenekar-kísérettel ritkán hallható, tizenkilenc éves korában írt díjnyertes, de máig sláger népszerűségű egyházi himnusz-megzenésítésében is közreműködik. Az idős korában Ravelt is támogató zeneszerző másik gyöngyszeme a boldog békeidők eleganciájával elbűvölő Pavane, amely szintén különleges változatban hangzik el. Az est másik nagy dobása a 20. század második felének egyik legjelentősebb zeneszerzője, Henri Dutilleux gordonkaversenye. A Baudelaire sorai által ihletett, címét is A romlás virágai egyik versétől kölcsönző kompozíciót a nemzetközi zenei életben is kiemelkedő művészként számon tartott Várdai István közreműködésével hallhatjuk.

 

 

 

 

„Nagy zeneszerzők koncertje” (Ferencsik bérlet 1.)                JEGYVÁSÁRLÁS

2018. október 11. csütörtök, 19:30 - Zeneakadémia Nagyterem

JEGYÁR KEDVEZMÉNY 30%

BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15                                                               

ZEMLINSKY: A sellő – szimfonikus költemény

Simon Trpceski – zongora

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Fabrice Bollon  

A romantikus műsort Fabrice Bollon  francia karmester vezényli, a szólista pedig Simon Trpceski (1979) macedón zongoraművész lesz. Mindketten a nemzetközi koncertélet ismert és kedvelt szereplői, jelentős lemezkiadók foglalkoztatott művészei. Viszont Alexander von Zemlinsky (1871–1942) osztrák karmester-zeneszerzőről ugyanezt nem lehetne elmondani, mert életútját nem kísérte sikerszéria. Nem származott előnye abból sem, hogy a Gustav Mahler körül csoportosult bécsi muzsikusok közé tartozott, de még az sem, hogy jelentős operakarmester volt: pedig ő irányította 1900-ban a Salome és a Tosca sikeres bécsi bemutatóját. A sellő (Die Seejungfrau) c. szimfonikus költeménye Andersen dán mesemondó „A kis hableány” c. történetén alapul. Őszintén reméljük, hogy a Nemzeti Filharmonikusok előadása után sokan fognak majd egy tiszteletteljes főhajtással gondolni a méltatlanul elfeledett szerzőre.

 

 

 

„Szeretethimnusz” (Pászti bérlet 1.)                       JEGYVÁSÁRLÁS

2018. október 18. csütörtök, 19:30 - Olasz Kultúrintézet

JEGYÁR KEDVEZMÉNY 30%                        

HAYDN: Nelson-mise                                                                       

ORBÁN GYÖRGY: Ricercare

Szemere Zita – szoprán

Bakos Kornélia – mezzoszoprán

Szappanos Tibor – tenor

Bakonyi Marcell – bariton

Lisztes László – narrátor

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Angelica Leánykar (karigazgató: Gráf Zsuzsanna)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Somos Csaba

Bő kétszáz év különbséggel keletkezett oratorikus művek szólalnak meg az izgalmas műsorban: a bécsi klasszikus stílus egyik legpompásabb miséje után egy népszerű magyar kortárs kórusszerző alkotását hallhatjuk. Haydn „a szorongattatások idején” alcímet viselő, az angol admirális tiszteletére csak később átkeresztelt műve után azt a kompozíciót hallhatjuk, amely Somos Csaba felkérésére íródott 2009-ben. A Ricercare egy híres bibliai szöveg, amely Szent Pál Korintusiaknak írott első leveléből a szeretethimnuszként is ismeretes részlet személyes interpretációja. Ahogyan Orbán György fogalmaz, próbálkozás, olvasat, amelynek központjában „fúgaféleség” található, a Kossuth-díjas szerző ezért is választotta címnek a korai barokk fúgákra utaló, de keresgélést is jelentő olasz „ricercare” szót. A nagyszerű szólisták és a Nemzeti Énekkar mellett a Gráf Zsuzsanna vezette világhírű leánykar is aktív szerepet vállal a hangversenyen.

 

 

 

Örök világosság (Ferencsik bérlet 2.)                               JEGYVÁSÁRLÁS

2018. november 1. csütörtök, 19:30 - Zeneakadémia Nagyterem

JEGYÁR KEDVEZMÉNY 30%

DVOŘÁK: Requiem                                                                                      

Balga Gabriella – szoprán

Wiedemann Bernadett – alt

Tomáš Juhás – tenor

Kovács István – basszus

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Hamar Zsolt

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Bármilyen furcsa, de vannak gyászmisék, amelyeket mindig örömmel hallgatunk. Mert erőt adnak, felemelnek, elmélyülésre ösztökélnek, mert vigasztalást nyújtanak. Antonín Dvořák Requiemje is ezek közé tartozik, igaz, sajnálatos módon jóval kevesebbszer hangzik el, mint például Mozart vagy Verdi remeke. A cseh zeneszerző egyik főművéről van szó, amelyet karrierje csúcsán írt, abban a korszakában, amikor Újvilág-szimfóniáját és Amerikai vonósnégyesét is papírra vetette. A csendes áhítat és a magával ragadó eksztázis közötti hangulati skálát végigjáró, a szerzőtől megszokott módon csodálatos dallamokban gazdag mű nem liturgikus célból, hanem kifejezetten koncerttermi megszólaltatásra íródott. A zenekar mellett a romantikus oratóriumok avatott előadója, a Nemzeti Énekkar, valamint nagyszerű énekes szólisták működnek közre.

 

A programok képekkel az alábbiakban letölthetők.