Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Nemzeti Filharmonikusok kedvezményes ajánló - január-február

  • 2019 január 15.

Izgalmas zenei csemegék a téli hónapokra!

A hangversenyekre kedvezményes jegy rendelhető személyesen a jegy@filharmonikusok.hu e-mail címen. A visszaigazolt jegyeket januártól átvehetik a Broadway Jegyirodán belül működő önálló jegyértékesítő pultunkban (1075 Budapest, Károly körút 21.), vagy közvetlenül a koncert előtt.  A kedvezményes jegyeket készpénzzel, bankkártyával, Szép-kártyával, OTP Cafeteria kártyával, illetve Erzsébet Kultúra és Ajándékutalványokkal és Postapaletta Utalványokkal is fizethetik.

Online jegyvásárlásra is van lehetőség ITT: https://nfz.jegy.hu. Az adott program jegyvásárlási linkjére kattintva válassza ki ülőhelyét; a jegyek kosárba helyezését követően a Kuponkód felülethez írja be a FILHARM30 kuponkódot (ahol az jelezve van), így tudja érvényesíteni a kedvezményt.

 

2019. január 24. csütörtök, 19:30 Müpa

Hatvan esztendő világai

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény)

KUPONKÓD: FILHARM30

MOZART: Lucio Silla - nyitány

BEETHOVEN: I. szimfónia (C-dúr), op. 21

BERLIOZ: Harold Itáliában, op. 16

Szűcs Máté (Berlini Filharmonikusok) - brácsa

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Sylvain Cambreling

A magyar közönség által is jól ismert világhírű karmester vezényli az 1775 és 1834 közötti hatvan évben keletkezett, de szinte külön világokat képviselő remekműveket. Sylvain Cambreling neves európai és japán zenekarok, operaházak zeneigazgatójaként tevékenykedett az elmúlt évtizedekben, a 2018–2019-es évadtól pedig a Hamburgi Szimfonikusokat vezeti. A műsort az éppen felnőttkorba ért Mozart München számára írt vígoperájának gáláns könnyedségű nyitánya vezeti be, majd az oroszlánkörmeit próbálgató, de masszív zenekari tömbjeiről és vaskos humoráról már jól felismerhető ifjú Beethoven hangját hallhatjuk. A francia dirigens végül hazájának egyik legjelentősebb 19. századi szerzőjének művét vezényli. A Paganini ösztönzésére született burkolt brácsaversenyben a Berlini Filharmonikusok 1. szólóbrácsása, Szűcs Máté a közreműködő.

 

2019. január 27. vasárnap 11:00 és 15:00 Müpa Fesztivál Színház

ZENEMÁNIA – avagy, minden, ami zene

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény)

KUPONKÓD: FILHARM30

BERLIOZ: Fantasztikus szimfónia, op. 14
Dinyés Dániel karmester
Házigazda: Dinyés Dániel

Ifjúsági sorozatunk célkeresztjében egy műfajt teremtő mű áll: Berlioz érzelmekkel, kalandokkal teli szimfóniája igazi romantikus programzene, azaz képek, érzések zenei lenyomata. És hogy miként születik egy ilyen alkotás? Dinyés Dániel, a sorozat megalkotója, a hangverseny karmestere és házigazdája segít megfejteni a „titkot”, miközben a hallgatóság - kicsiktől nagyokig- maga is átélheti az alkotás izgalmas élményét.  “Sorozatunkkal abba a – hallgatók által sosem látható – folyamatba próbálunk betekintést nyújtani, mi minden történik, történhet egy zeneszerzővel komponálás közben. Milyen hihetetlen mennyiségű lehetőség közül születik meg az az egy megoldás, amit később úgy azonosítunk be, hogy a “Fantasztikus szimfónia”. Mindezt ráérősen, cseppet sem siettetve a zene bennünk való megszületését.” (Dinyés Dániel)

 

2019. február 7. csütörtök, 19:30 Zeneakadémia

Úticél: Amerika

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény) KUPONKÓD: FILHARM30

STRAVINSKY: Pulcinella – szvit

COPLAND: Klarinétverseny

RACHMANINOV: III. szimfónia (a-moll), op. 44

Martin Fröst – klarinét

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Kirill Karabits

Három zeneszerző, mindhárman - mint oly sokan mások a 20. században - Amerikában fejezték be földi pályafutásukat. Copland szülei Litvániából emigráltak, Rachmaninov és Stravinsky Oroszországból. Három erős egyéniség, három zenei stílus. Rachmaninov III. szimfóniájának  bemutatójára 1909. november 28-án került sor New Yorkban, ahol maga a mester adta elő új kompozícióját. Stravinsky Pulcinella c. balettjét 1920-ban a Gyagilev-féle világhírű balett-társulat mutatta be Párizsban, a díszleteket és jelmezeket Picasso tervezte. Aaron Copland a híres jazz-klarinétos, Benny Goodman felkérésére komponálta 1950-ben bemutatott Klarinétversenyét, amelyben jazz-elemek és, ahogy egyik kritikusa írta, „keser-édes líraiság” keveredik. Ezt a tarka stílus-kaleidoszkópot egy kitűnő svéd klarinétművész és egy Ukrajnából indult, Bécsben végzett karmester tárja elénk.

 

 

2019. február 18. hétfő, 19:30 Várkert Bazár

Gin-tonic Kortárs + Jazz koncertek

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény) KUPONKÓD: FILHARM30

a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeivel

Vendég: Szakcsi Lakatos Béla – zongora

Elhangzó művek:

Horváth Balázs: MAGNETS IVa (round and round)

Solti Árpád:  Kindergarten Liedchen

Gryllus Samu: ‘pöttöm’ in E – ősbemutató

Varga Judit:  Broken Beauty – magyarországi bemutató

A művekre Szakcsi Lakatos Béla (zongora) improvizál

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásában elhangzó kortárs magyar kamaraművekre a  jazz műfaj kiváló képviselői improvizálnak. A koncertsorozatot a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója, Hamar Zsolt vezényli. A sorozat házigazdája, műsorvezetője: NOVÁK PÉTER

 

 

2019. február 22. péntek, 19:30 Müpa

Magyar est

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény) KUPONKÓD: FILHARM30

LISZT: Les Préludes

LISZT: Esz-dúr zongoraverseny

LISZT: A négy elem (Les quatre éléments) Gémesi Géza rekonstrukciója

Mariangela Vacatello – zongora

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Hamar Zsolt

A Les Préludes Liszt egyik leggyakrabban előadott szimfonikus költeménye. A kompozíció genezise egészen 1844-ig vezethető vissza. Az első hallásra furcsának tűnő címet (Előjátékok) Alphonse de Lamartine (1790–1869) Költői elmélkedések című munkája ihlette.

 

 

2019. február 22. péntek, 19:30 Müpa

Magyar est

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény)

KUPONKÓD: FILHARM30

Mariangela Vacatello – zongora

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Hamar Zsolt

A hangversenyre Olaszországból érkezik hozzánk a fiatal Mariangela Vacatello zongoraművész, akitől Liszt Esz-dúr zongoraversenyét hallhatjuk majd.

Az első vázlatokat egy Esz-dúr hangnemű versenyműhöz Liszt még ifjúkorában, 1830. táján vetette papírra. Részletesebben azonban csak a weimari időszakban kezdte kidolgozni a kompozíciót. Igen nagy műgonddal és önkritikával dolgozott rajta, nem kevesebb, mint öt változatot készített az idők során. A bemutatóra végül 1855. február 17-én került sor Weimarban: Liszt maga játszotta a zongoraszólamot s a vendégként idelátogató Berlioz vezényelt. A mű négytételnyi anyagot fog össze egyetlen nagy egységgé.

 

 

2019. február 23. szombat, 19:30 Olasz Kultúrintézet

„FRIEDE AUF ERDEN”

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény)

KUPONKÓD: FILHARM30

Bécsi zene Schuberttől Schönbergig

Bizják Dóra – zongora

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Vezényel: Erwin Ortner

 

Műsor:

Brahms: Vier Quartette  (Négy kvartett)

Bruckner: Os justi, Christus factus est, Ave Maria

Brahms: Vier Klavierstücke  (Négy zongoradarab) Op. 119  - előadja: Bizják Dóra (zongora)

Schönberg: Friede auf Erden (Béke a földön)

Schönberg: 2 Volkslieder  (Két népdal)

Schubert: Gebet  (Ima)

Zemlinsky: Fantasien Op. 9. - előadja: Bizják Dóra (zongora) 

Brahms: Fest und Gedenksprüche