Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kis Könyves Éj 2018

  • 2018 április 20.

2018. április 20-án Kis Könyves Éj • Budapesten és az ország több városában

A Kis Könyves Éj története

2012. tavaszán ültek le először az első Kis Könyvesek, hogy kitalálják, hogyan is valósíthatnák meg első Kis Könyves Éjüket. 

Az asztalnál ekkor még csak három könyvesbolt képviselői ültek: az ötletgazda, Rácz Katinka a Gondolat Könyvesházból, Pecák Judit a Massolit Books & Caféból és aKét Egér Könyvesbolt akkori munkatársai: Mészáros János, Szekeres Nikoletta és Vörös Júlia.

Amit biztosan tudtunk, hogy egy vidám, friss esti programot szeretnénk, köreinkbe hívva minél több kicsi, független könyvesboltot.

A célunk akkor is és most is az, hogy felhívjuk a városlakók és az idelátogatók figyelmét a kis könyvesboltok előnyeire, sokféleségére, hogy felélénkítsük a könyvesboltba járás divatját, ráhangolódva a tudatos vásárlók igényeire.

Az olvasóközönséggel való ünnepi találkozás lehetőségének megteremtésén túl a könyvesboltok együttműködési hagyományait is fel kívántuk frissíteni a Kis Könyves Éjjel. 

A Kis Könyves Éj már 7. éve a független könyvesboltok ünnepe. Aki szereti a könyveket, keresi a könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy könyves séta gondolata a tavaszi estében, mind velünk ünnepelhet.

A független, kiemelkedő szakmai tudást és egyedi kínálatot felmutató könyvesboltok 2018. április 20-án saját stílusukhoz és vevőkörükhöz illő kulturális programmal várják látogatóikat kora estétől éjfélig.

Ezen az estén 23 budapesti és vidéki könyvesbolt kínál tarka könyves programot kulturális intézetek, civil szervezetek részvételével.

Biatorbágy, Budaörs, Budapest, Debrecen, Nagykovácsi, Pécs, Sopron, Szentendre, Székesfehérvár, Monor

2018-as helyszínek

Külföldi kulturális intézetek és civil szervezetek

  • Lengyel Intézet
  • Szlovák Intézet
  • Camões Intézet

Partnerek

Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Részletes progamok:

kiskonyves.blog.hu

www.facebook.com/kiskonyvesej